Ciasto Banoffee marshmallow
Banoffee ciasto marshmallow może być tylko deser szukasz. Jedna porcja zawiera 490 kalorii, 8G białka, oraz 28g tłuszczu. Na 1,03 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Wiele osób zrobiło ten przepis, A 853 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Mieszanka dulce de leche, jajka, banan i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 20 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 30%, co jest raczej złe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Sticky toffee Banoffee cake, Ciasto Czekoladowe Z Pianką, oraz Ciasto Czekoladowe Z Pianką.
Instrukcje
Piekarnik do 190C / 170C wentylator / Gaz
Nasmaruj i ułóż dno okrągłej 21-centymetrowej puszki na ciasto. Drewnianą łyżką lub mikserem ubić masło z cukrem, aż będzie gładkie i blade, kremowe. W osobnej misce przesiać mąkę, proszek do pieczenia i cynamon. Po jednym na raz, ubić każde jajko do mieszaniny masła wraz z łyżką suchej mieszanki, następnie ubić w mleku i złożyć resztę suchych składników, aż dobrze się połączą.
W misce, która zawierała mąkę, rozgnieść banany, aż będzie gładka i bez grudek whizz z mikserem elektrycznym w razie potrzeby, a następnie złożyć do reszty mieszanki, aż dobrze połączone. Łyżkę do puszki i wygładzić na powierzchni.
Piec przez 45-50 minut, aż do momentu, gdy włożony do środka szaszłyk wyjdzie czysty. Pozostaw do ostygnięcia na 5 minut, a następnie wyjmij z cyny i kontynuuj chłodzenie na stojaku z drutu.
Użyj ząbkowanego noża, aby pokroić ciasto poziomo na 3 równe warstwy. Śmietanę ubijamy, aż uformuje się sztywna pianka, następnie Banana kroimy na małe kawałki i składamy na śmietanę wraz z pianką. Na pierwszej warstwie rozprowadź obfite pokrycie dulche de leche, a następnie połowę mieszanki śmietany. Kanapkę drugą warstwę na górze i powtórzyć. Grubo rozłóż dulche de leche na wierzchu ciasta, a następnie ułóż dodatkowe pianki wokół krawędzi.