Ciasto bananowe z lukrem twarogowym
Ten przepis służy 16. Na 40 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 306 kalorii, 4G białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz pod ręką olej roślinny, maślankę, banana i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ciasto Bananowe Z Lukrem Twarogowym, Ciasto bananowe z lukrem cytrynowo-serowym, oraz Red Velvet Layer Cake with Cream Cheese Frosting dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować ciasto, pokryj 2 (8-calowe) okrągłe patelnie do ciast sprayem do gotowania; dno linii papierem woskowym. Pokryć papier woskowy sprayem do gotowania.
Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól wymieszać w małej misce, dobrze mieszając trzepaczką.
Umieścić cukier granulowany, olej, 1 1/4 łyżeczki ekstraktu waniliowego, białka i jajko w dużej misce; ubić mikserem ze średnią prędkością, aż dobrze wymieszane.
Dodać puree bananowe; dobrze ubić.
Dodać mieszankę mąki i maślankę na przemian do mieszanki cukru, zaczynając i kończąc mieszanką mąki.
Wlać ciasto do przygotowanych patelni.
Piec w 350 przez 35 minut lub do drewnianego kilofa włożonego do środka wyjdzie czysty. Schłodzić w patelniach 10 minut na stojakach z drutu; wyjąć z patelni. Odkleić papier woskowy; całkowicie schłodzić na stojakach z drutu.
Aby przygotować lukier, umieść Serek i 1 łyżeczkę ekstraktu waniliowego w dużej misce; ubić mikserem ze średnią prędkością, aż będzie puszysty.
Dodać cukier puder; ubić na małej prędkości, aż będzie gładka.
Umieścić 1 warstwę ciasta na talerzu; rozprowadzić 1/2 szklanki lukru, a wierzchu z inną warstwą ciasta.
Rozłóż pozostałą lukier na wierzchu i bokach ciasta.
Na wierzch ciasta posypać orzechami pekan i kokosem. Przechowywać ciasto luźno przykryte lodówką.