Ciastka Truskawkowo-Bazyliowo-Cytrynowe
Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 1,66 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 364 kalorie, 10g białka, oraz 14g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz ocet balsamiczny, truskawki, bitą śmietanę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Ciastka Truskawkowo-Bazyliowe, Ciastka Truskawkowo-Cytrynowe, oraz Ciastka truskawkowe z kremem cytrynowym Meyer.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 177°. linia arkusz ciastka z pergaminem. W dużej misce, beat masło, Skórka z cytryny i sok z cytryny z mikserem elektrycznym na niskiej prędkości, aż do wymieszania. Łyżką wymieszać mieszankę Bisquick i 2/3 szklanki mleka, aż ciasto utworzy kulkę.
Rolka lub pat ciasto do około 3/4-cala grubości prostokąta.
Umieść kwadraty na arkuszu ciastek.
Blaty pędzla z dodatkiem mleka; posypać kryształkami cukru.
Piec 20 minut lub aż szczyty są lekko rumiane.
W międzyczasie, w średniej misce, wymieszać brązowy cukier, ocet balsamiczny i bazylia razem. Delikatnie wymieszać z truskawkami. Przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do podania.
Split shortcakes; umieścić na poszczególnych talerzach deserowych. Górne połówki z bitą śmietaną. Łyżka truskawek na śmietanie. Przykryć każdą górną połówką ciasta.