Ciasteczka śnieżne w kształcie białej czekolady i makadamii
Przepis na ciasteczka śnieżne z białą czekoladą i makadamią można przygotować w około 40 minut. Ten deser ma 156 kalorii, 2 g białka i 8 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 28 osobom. Za 28 centów za porcję ten przepis pokrywa 2% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką czekoladowe roztapiane czekoladki Hershey's Bliss, ekstrakt waniliowy, ciasto na ciasteczka cukrowe i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 15%. Ten wynik nie jest aż tak super. Wypróbuj skandaliczne ciasteczka makadamia z białą czekoladą (mąka pełnoziarnista z białej mąki), ciasteczka makadamia z białą czekoladą i ciasteczka makadamia z białą czekoladą, aby poznać podobne przepisy.
Instrukcje
Pozostaw ciasto na ciasteczka w temperaturze pokojowej na 5-10 minut, aby zmiękło. W dużej misce wymieszaj ciasto, mąkę i wanilię, aż się połączą. Wymieszaj orzechy. Uformuj 1 łyżkę ciasta wokół każdej czekolady.
Umieścić w odległości 2 cali od siebie na wyłożonych papierem do pieczenia blachach.
Piec w temperaturze 350° przez 10-12 minut lub do momentu, aż krawędzie staną się złotobrązowe.
Wyjąć na kratkę do całkowitego wystygnięcia.
W małej misce wymieszaj cukier cukierniczy, mleko i ekstrakt.
Umieść kokos w płytkiej misce. Zanurz ciasteczka w glazurze; posmaruj kokosem.
Odstaw do momentu ustawienia.
Polecane wino: Cream Sherry, Madera, Prosecco
Ciasteczka świetnie komponują się z kremowym sherry, maderą i prosecco. Słodkie, musujące Prosecco nie przytłacza prostego cukru i kruchych ciasteczek, słodka kremowa sherry uzupełnia korzenne ciasteczka, a orzechowe nuty Madery idealnie komponują się z ciasteczkami z orzechami. Możesz spróbować NV Solera Cream Sherry. Recenzentom podoba się to z oceną 4,5 na 5 gwiazdek i ceną około 17 dolarów za butelkę.
Kremowe sherry NV Solera
Kremowe sherry Solera ma olśniewający bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, aromaty słodko solonych orzechów i brązowych przypraw niosą ze sobą złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym finiszem.