Ciasteczka Limonkowo-Imbirowe
Ciasteczka limonkowo-imbirowe mogą być tylko deserem, którego szukasz. Ten bezglutenowy i przyjazny dla fodmap przepis służy 36 i kosztuje 18 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 49 kalorii, 0g białka, oraz 4G tłuszczu. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz skórkę z limonki, skórkę z limonki, chipsy do pieczenia wanilii i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 6%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Babeczki z oliwą z oliwek krystalizowanej imbiru z kremem maślanym z limonki, bazylią Opal, miętą i skórką z limonki, Ciasteczka Imbirowe Bez Jaj | Chewy Imbirowe Ciasteczka Melasy, oraz Dip Imbirowy Limonkowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 191°.
W średniej misce wymieszaj mieszankę ciastek, masło, jajko, skórkę z limonki i 1/2 łyżeczki imbiru, aż powstanie miękkie ciasto.
W małej misce wymieszać cukier i pozostałą 1/4 łyżeczki imbiru. Uformuj ciasto na 36 (1-calowe) kulki.
Tocz kulki w mieszance cukrowej. Na nieprzetworzonych arkuszach ciasteczek umieść kulki w odległości 2 cali od siebie.
Piec 7 do 9 minut, lub do momentu, gdy krawędzie zaczną brązowieć i środek jest ustawiony. Schłodzić 1 do 2 minut.
Usuń z arkuszy cookie do regału chłodzącego. Ochłodzić całkowicie, około 30 minut.
Umieść chipsy do pieczenia i olej w małej plastikowej torebce z zamrażarką. Kuchenka mikrofalowa na wysokości przez 45 do 60 sekund, odwracając worek po 25 sekundach. Wycisnąć worek, aż chipsy są stopione i gładkie.
Odciąć drobną końcówkę z jednego rogu torby i skropić ciasteczka.
Posypać rozdrobnioną skórką z limonki.
Odstawić do Ustawienia, około 10 minut.