Ciasteczka czekoladowe z bezą bezglutenową Rona

Nigdy nie można mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc wypróbuj bezglutenowe ciasteczka czekoladowe bezowe Rona. Ten przepis jest dla 40 osób. Dbasz o sylwetkę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i zgodny z dietą FODMAP przepis ma 80 kalorii , 1 g białka i 4 g tłuszczu na porcję. Za 26 centów za porcję ten przepis pokrywa 2% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 5 osób uznało ten przepis za pyszny i sycący. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 45 minut . Jest dostarczany przez Foodnetwork. Udaj się do sklepu i kup gorzką czekoladę, sól, ekstrakt waniliowy i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 0% , to danie jest bardzo złe (ale nadal można je naprawić). Podobne przepisy to : Ciasto bananowe z kawałkami czekolady i lukrem z masła orzechowego - bezglutenowe, bezmleczne, bez soi , Sałatka chińska z kurczakiem, bezglutenowa, bezmleczna, bez cukru i bez glutenu oraz Ciasteczka imbirowe - bezglutenowe, bez soi, wegańskie .
Instrukcje
Rozpuść 350 g kawałków gorzkiej czekolady w naczyniu nadającym się do kuchenki mikrofalowej lub w lekko gotującym się kąpieli wodnej.
Pozostawić do ostygnięcia, ale nie do stężenia.
Rozgrzej piekarnik do 160°C. Wyłóż trzy blachy do pieczenia papierem pergaminowym.
Umieść sól i ocet (lub sok z cytryny) w czystej misce miksera stojącego. Użyj ręcznika papierowego, aby wytrzeć ewentualny tłuszcz. Użyj ręcznika papierowego, aby wytrzeć również ostrza końcówki ubijającej. Nie płucz. Ta procedura zapewni, że białka jajek będą ubijane do pełnego potencjału.
Ubijaj białka na średniej prędkości, aż będą piankowate, około 1 minuty. Zwiększ prędkość do wysokiej. Powoli dodawaj cukier w stałym strumieniu i kontynuuj ubijanie, aż utworzą się sztywne szczyty, 4 do 5 minut. (Miskę można odwrócić do góry nogami, bez ryzyka wypadnięcia bezy.)
Dodaj jedną trzecią bezy do rozpuszczonej czekolady i dobrze wymieszaj, aby ją rozjaśnić. Delikatnie, ale dokładnie wmieszaj rozpuszczoną czekoladę do bezy, a następnie wmieszaj pozostałe dwie uncje posiekanej gorzkiej czekolady i orzechów włoskich.
Napełnij dużą, zamykaną torebkę plastikową bezą i odetnij dolny róg lub użyj rękawa cukierniczego. Wyciśnij bezę na 1 1/2-calowe krążki w odstępach 2 cali na przygotowanych blachach do pieczenia.
Natychmiast włóż do piekarnika i piecz około 10 minut. Ciasteczka będą miały błyszczącą skórkę, ale w środku nadal będą lepkie.
Pozostaw na blachach do pieczenia na 10 minut, a następnie przenieś na kratkę, aby całkowicie ostygły. Przechowuj w szczelnym pojemniku do 2 dni.