Ciasteczka Cukrowe
Sugar Cookies trwa około 2 godzin i 24 minut od początku do końca. Z tego przepisu powstają 42 porcje zawierające 91 kalorii, 1 g białka i 5 g tłuszczu każda. Za 7 centów za porcję ten przepis pokrywa 2% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 109 osób było zadowolonych, że wypróbowało ten przepis. Świetnie sprawdza się jako deser. Ten przepis z Foodnetwork wymaga cukru, soli, mąki i mleka. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę wegetariańską lakto ovo. Będzie hitem na Twojej świątecznej imprezie. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 12% wyniku, co jest raczej złym wynikiem. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na podobne przepisy: Ciasteczka z cukrem amiszów (chrupiące ciasteczka z cukrem), Ciasteczka z cukrem żurawinowym bez cukru do żucia z pistacjami i Szczęśliwy dzień ciasteczek z cukrem — ciasteczka z cukrem amiszów.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Przesiać mąkę, proszek do pieczenia i sól. Odłożyć na bok.
Umieść masło i cukier w dużej misce elektrycznego miksera i ubijaj, aż masa stanie się jasna.
Dodać jajko i mleko i ubijać do połączenia. Ustaw mikser na niskich obrotach, stopniowo dodawaj mąkę i ubijaj, aż mieszanina zacznie odchodzić od ścianek miski. Ciasto podzielić na pół, zawinąć w woskowany papier i wstawić do lodówki na 2 godziny.
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Posyp powierzchnię, na której będziesz wałkować ciasto cukrem pudrem.
Wyjmuj po 1 owiniętym opakowaniu ciasta z lodówki, posyp wałek cukrem pudrem i rozwałkuj ciasto na grubość 1/4 cala. Poruszaj ciastem i często sprawdzaj spód, czy się nie przykleja. Jeśli ciasto się rozgrzało podczas wałkowania, połóż na nim zimną blachę z ciasteczkami na 10 minut, aby ostygła.
Pokroić w pożądany kształt, ułożyć w odstępie co najmniej 1 cala na natłuszczonej blasze do pieczenia, pergaminie lub silikonowej macie do pieczenia i piec przez 7 do 9 minut lub do momentu, aż ciasteczka zaczną się rumienić na brzegach, obracając blachę w połowie pieczenia czas.
Po wyjęciu z piekarnika odstaw na 2 minuty na blachę do pieczenia, a następnie przenieś do całkowitego wystudzenia na kratce.
Podawać takie, jakie jest, lub lód, według uznania. Przechowywać w szczelnym pojemniku do 1 tygodnia.
Polecane wino: Cream Sherry, Madera, Prosecco, Port, Moscato Dasti
Cream Sherry, Madeira i Prosecco to moje ulubione ciasteczka Sugar Cookies. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Możesz spróbować Ste Chapelle Special Harvest Riesling. Recenzentom podoba się to z oceną 5 na 5 gwiazdek i ceną około 15 dolarów za butelkę.
Riesling ze specjalnych zbiorów Ste Chapelle
Aromaty świeżych pokrojonych brzoskwiń, moreli i cytrusów ustępują smakom miodu, brzoskwiń i skórki pomarańczowej. Wino jest słodkie, ale dobrze zbalansowane z wyraźną kwasowością i długim finiszem miodowo-owocowym.