Ciasta z Łososiem i Batatami Z Relishem Agrodolce i Rukolą

Ciasta z Łososiem i Batatami Z Relishem Agrodolce i Rukolą
Jeśli chcesz dodać do swojego repertuaru więcej przepisów bezmlecznych i pescatarian , ciasta z łososiem i słodkimi ziemniakami z przyprawą Agrodolce i rukolą mogą być przepisem, który powinieneś wypróbować. Ten przepis jest przeznaczony dla 4 osób i kosztuje 6,13 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 32 g białka , 25 g tłuszczu i łącznie 578 kalorii . Ten przepis z Foodnetwork ma 34 fanów. Świetnie sprawdza się jako danie główne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut . Udaj się do sklepu i kup liście młodej rukoli, filet z łososia, ostry sos i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał wynik 95% , co jest wynikiem doskonałym. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także: Ciastka z łososiem ze słodkich ziemniaków , 15-minutowe ciasta z łososiem ze słodkimi ziemniakami i Ciastka ze słodkich ziemniaków i łososia w panierce pekan .

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Ziemniaki włóż do małego garnka, zalej wodą i zagotuj na dużym ogniu. Posolić wodę i gotować do miękkości, 10 do 12 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mielona Solona WieprzowinaMielona Solona Wieprzowina
Żurawina Odcedzona Z Puszki Do PodaniaŻurawina Odcedzona Z Puszki Do Podania
Pikantne, OpcjonalnePikantne, Opcjonalne
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 łyżeczki Posiekanej świeżej Lub Suszonej Szałwii1/2 łyżeczki Posiekanej świeżej Lub Suszonej Szałwii
3
Odcedź, a następnie włóż ziemniaki z powrotem do garnka i zmiksuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mielona Solona WieprzowinaMielona Solona Wieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 łyżeczki Posiekanej świeżej Lub Suszonej Szałwii1/2 łyżeczki Posiekanej świeżej Lub Suszonej Szałwii
4
W międzyczasie włóż filety z łososia na patelnię z winem, liściem laurowym i taką ilością wody, aby sięgała do wierzchu filetów, ale nie przykrywaj. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, następnie zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż będzie nieprzezroczysty przez około 8 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z łososiaFilety Z łososia
Każdy Pieprz, Pieprz Biały, Pieprz Cayenne, Mielony Kminek I Gałka MuszkatołowaKażdy Pieprz, Pieprz Biały, Pieprz Cayenne, Mielony Kminek I Gałka Muszkatołowa
Żurawina Odcedzona Z Puszki Do PodaniaŻurawina Odcedzona Z Puszki Do Podania
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/8 łyżeczki Gałki Muszkatołowej, świeżo Startej Lub Zmielonej, Spójrz Na Nią Okiem1/8 łyżeczki Gałki Muszkatołowej, świeżo Startej Lub Zmielonej, Spójrz Na Nią Okiem
5
Usuń skórę i przełóż łososia do miski. Rozdrobnij rybę widelcem i dopraw solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Blok Sera ColbyBlok Sera Colby
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki MueslixPłatki Mueslix
6
Do miski dodaj puree ze słodkich ziemniaków, przyprawę do owoców morza, połowę bułki tartej, jajko, tymianek, ostry sos, szalotkę i koperek.
Składniki, których będziesz potrzebować
(jeśli Używasz Większych Krewetek, Grubo Posiekaj)(jeśli Używasz Większych Krewetek, Grubo Posiekaj)
(18 Wafli)(18 Wafli)
Obrane I Wydrążone Jabłka, Pokrojone Na 1/2-calowe Kawałki Lub 12 Uncji Niesłodzonego Musu JabłkowegoObrane I Wydrążone Jabłka, Pokrojone Na 1/2-calowe Kawałki Lub 12 Uncji Niesłodzonego Musu Jabłkowego
Lub 3 Kreski Ostrego Sosu (zalecane: Tabasco)Lub 3 Kreski Ostrego Sosu (zalecane: Tabasco)
Pierś Z Indyka Z RożnaPierś Z Indyka Z Rożna
Posiekane Orzechy Pekan Lub Orzechy Włoskie Do PodaniaPosiekane Orzechy Pekan Lub Orzechy Włoskie Do Podania
KoperKoper
1/2 Funta Pokrojonej W Grube Plastry Piersi Z Indyka Lub Z Rożna, Posiekanej1/2 Funta Pokrojonej W Grube Plastry Piersi Z Indyka Lub Z Rożna, Posiekanej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki MueslixPłatki Mueslix
7
Mieszaj, aby połączyć. Mieszanka ciasta rybnego musi być wystarczająco twarda, aby można było uformować ciasto. Jeśli jest zbyt mokre, dodaj jeszcze kilka okruszków.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
8
Podgrzej 2 patelnie obok siebie, jedną z 2 łyżkami oliwy z oliwek extra virgin (2 obroty patelni) na średnim ogniu, drugą z 1 łyżką oliwy z oliwek extra virgin (obrót patelni) na średnim ogniu . Z mieszanki łososia uformuj 4 (4-calowe) kotlety, obtocz w pozostałej bułce tartej, a następnie dodaj je do pierwszej patelni. Smaż placki rybne na jasnozłoty kolor, około 2 do 3 minut z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Porwana Lub Posiekana Bazylia (10 Do 12 Liści)Porwana Lub Posiekana Bazylia (10 Do 12 Liści)
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/8 łyżeczki Gałki Muszkatołowej, świeżo Startej Lub Zmielonej, Spójrz Na Nią Okiem1/8 łyżeczki Gałki Muszkatołowej, świeżo Startej Lub Zmielonej, Spójrz Na Nią Okiem
9
Dodaj czerwoną cebulę, seler i czosnek na drugą patelnię i smaż 3 do 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 (6 Uncji) Puszka Lekkiego Tuńczyka W Wodzie, Odsączonego I Płatkowanego1 (6 Uncji) Puszka Lekkiego Tuńczyka W Wodzie, Odsączonego I Płatkowanego
Posiekana Zielona Papryka, OpcjonalniePosiekana Zielona Papryka, Opcjonalnie
4 Szklanki Jednodniowego Chleba Kukurydzianego, Pokruszonego4 Szklanki Jednodniowego Chleba Kukurydzianego, Pokruszonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/8 łyżeczki Gałki Muszkatołowej, świeżo Startej Lub Zmielonej, Spójrz Na Nią Okiem1/8 łyżeczki Gałki Muszkatołowej, świeżo Startej Lub Zmielonej, Spójrz Na Nią Okiem
10
Dodać pomidory, doprawić solą i pieprzem do smaku i smażyć jeszcze 2 minuty. Do sosu dodaj ocet, posyp cukrem i wymieszaj, aby pomidory pokryły się warstwą. I rukola.
Składniki, których będziesz potrzebować
Blok Sera ColbyBlok Sera Colby
Pokruszone Płatki Czerwonej Papryki I Dodatkowo Do DekoracjiPokruszone Płatki Czerwonej Papryki I Dodatkowo Do Dekoracji
Piersi Z Kurczaka Z RożnaPiersi Z Kurczaka Z Rożna
Sałatka Goya I Przyprawa WarzywnaSałatka Goya I Przyprawa Warzywna
Posiekane świeże Oregano Lub 3 łyżki Suszonego OreganoPosiekane świeże Oregano Lub 3 łyżki Suszonego Oregano
2 łyżki Przyprawy Do Grilla (zalecane: Przyprawa Do Steków Montreal)2 łyżki Przyprawy Do Grilla (zalecane: Przyprawa Do Steków Montreal)
11
Ułóż placki rybne na osobnych talerzach obok rukoli. Posypujemy agrodolcem i podajemy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Piersi Z Kurczaka Z RożnaPiersi Z Kurczaka Z Rożna
(możesz Użyć Zwykłego Cuke'a, Ale Posiej Go I Jeśli Skórka Jest Woskowa, Obierz Ją)(możesz Użyć Zwykłego Cuke'a, Ale Posiej Go I Jeśli Skórka Jest Woskowa, Obierz Ją)
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki

Składniki

80Orzechy dowolne (posiekane)rukola lub małe liście rukolirukola lub małe liście rukoli1Worek 16 uncji Świeże/mrożone warzywa mieszane (marchew/kukurydza/fasola szparagowa/groszek)Worek 16 uncji Świeże/mrożone warzywa mieszane (marchew/kukurydza/fasola szparagowa/groszek)4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyŚwieżo zmielony czarny pieprzŚwieżo zmielony czarny pieprz2małe żebraseler drobno posiekanyseler drobno posiekany1kuflepomidory winogronowe lub koktajlowe, podzielone na połowę lub ćwiartkipomidory winogronowe lub koktajlowe, podzielone na połowę lub ćwiartki906 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiokruchy krakersów (polecane: sałatki)okruchy krakersów (polecane: sałatki)1jajko, lekko pobitejajko, lekko pobite3(zima)drobno posiekany świeży koperekdrobno posiekany świeży koperek2goździkiczosnek posiekanyczosnek posiekany1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)posiekana świeża trybula lub 1 łyżka suszonej trybuliposiekana świeża trybula lub 1 łyżka suszonej trybuli3(zima)oliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia1małeczerwona cebula, cienko pokrojonaczerwona cebula, cienko pokrojona2(zima)1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa510Orzechy dowolne (posiekane)filet z łososiafilet z łososia4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySólSól2szalotki, drobno posiekaneszalotki, drobno posiekane1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)przyprawa do owoców morza, Palma (polecane: Old Bay)przyprawa do owoców morza, Palma (polecane: Old Bay)11 funt cukinii,Żółto-zielona lukrecja sznurkowataŻółto-zielona lukrecja sznurkowata1Dużesłodki ziemniak, obrany i pokrojony na małe kawałkisłodki ziemniak, obrany i pokrojony na małe kawałki1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)drobno posiekane liście tymiankudrobno posiekane liście tymianku2406 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 (14-uncjowe pudełko) zapakowana mieszanka risotto1 (14-uncjowe pudełko) zapakowana mieszanka risotto

Polecane wino: Pinot Noir, Pinot Grigio, Gruener Veltliner

Ryby w menu? Spróbuj sparować z Pinot Noir, Pinot Grigio i Gruener Veltliner. Ryby są tak różnorodne jak wino, dlatego trudno wybrać wino, które będzie pasować do każdej ryby. Rześkie białe wino, takie jak pinot grigio lub Grüner Veltliner, będzie pasować do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsne, mocno aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, radzą sobie nawet z jasnoczerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Petera Michaela Le Caprice Pinot Noir. Oceniającym podoba się, z oceną 4,9 na 5 gwiazdek i ceną około 259 dolarów za butelkę.
Peter Michael Le Caprice Pinot Noir
Peter Michael Le Caprice Pinot Noir
Głęboki rubinowy kolor i jasny szkarłatny odcień to wyraźny identyfikator Le Caprice. Winnica ukazuje swoje charakterystyczne cechy czerwonych owoców leśnych w połączeniu z aromatami likieru z czerwonej wiśni, porzeczki, maliny, truskawki, świeżej skóry i grafitu. Rocznik 2010 jest wyrafinowany i wyrazisty, z intensywną koncentracją w ustach. Wykończenie pozostaje aromatyczne i subtelne na podniebieniu.
TrudnośćTwardy
Gotowe W35 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia50
Magazyn