Ciasta Z Krewetkami
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur hor d ' oeuvre, więc dać krewetki ciasta spróbować. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 244 kalorie, 11g białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Na 2,22 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 56 smakoszy i kucharzy. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Jeśli masz olej roślinny, nasiona kolendry, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to Ciasta Z Krewetkami, Ciasta Z Krewetkami, oraz Ciasta Z Krewetkami.
Instrukcje
Dodaj nasiona kminku, ziarna pieprzu, i kolendra do ciężkiej patelni średniej. Gotować na średnim ogniu, mieszając, aż pachnące i lekko tosty, o 8 protokół.
Ostudzić kilka minut. Zmiel przyprawy w blenderze lub młynku do przypraw (można użyć młynka do kawy, który został oczyszczony przez mielenie surowego ryżu), aż drobno zmielone.
Przełożyć do małej miseczki, wymieszać z cukrem i solą. Sprawia, że około pół szklanki. Będziesz potrzebował tylko 1 1/2 łyżeczki z przyprawy mix dla jednego przepisu ciast krewetek, więc przechowywać resztę do wykorzystania w przyszłości.Ciastka z krewetkami1 przekłuj słodkie ziemniaki widelcem.
Piec w kuchence mikrofalowej przez około 15 minut, aż gotowe. Natrzyj łyżkę oleju na nieobrany czosnek. Gotować w kuchence mikrofalowej kilka minut, do miękkości.
Niech czosnek i słodkie ziemniaki ostygną wystarczająco, aby obsłużyć. Czosnek obrać.
Słodkie ziemniaki przeciąć na pół i użyć łyżki, aby zgarnąć miąższ.
Połącz ugotowane słodkie ziemniaki i czosnek w misce i zacieru, aż będzie gładka.2
Dodaj krewetki, kolendra, bułka tarta, jalapeo, cebula, i 1 1/2 łyżeczki przyprawy
Wymieszać aż do dobrze wymieszanego. Doprawić solą. Użyj rąk, aby utworzyć mieszaninę na sześć pasztecików, o średnicy 3 cali.3 Rozgrzej piekarnik do 191°. lekko odkurzyć ciasta krewetki w mące.
Podgrzać pozostałe 3 łyżki oleju na dużej patelni na średnim ogniu. Praca w partiach, gotować krewetki ciasta aż ładnie rumiane, dodając więcej oleju w razie potrzeby, o 2 protokół na stronę.
Umieść ciasta z krewetkami na blasze do pieczenia.
Piec do ogrzania przez, o 5 protokół.Świetnie smakuje z cytryną, sosem tatarskim i surówką.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Krewetki świetnie komponują się z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jedno wino, którego możesz spróbować to Maysaran Arsheen Pinot Gris. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 18 dolarów.
![Maysara Arsheen Pinot Gris]()
Maysara Arsheen Pinot Gris
Jasny wyraz owoców z przodu, witając podniebienie nutami ściętej trawy w ciepły dzień. Wino jest zakotwiczone rześką kwasowością, ale nie tak bardzo, aby obezwładnić ulotną słodycz, która pozostawia uśmiech. Arsheen ma inteligentny, orzeźwiający charakter, który nada klarowności szeregowi przetworów z ryb, drobiu i wieprzowiny.