Ciasta mielone głęboko nadziewane
Głęboko nadziewane ciasta mielone wymagają z grubsza 45 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 424 kalorie. Ten przepis służy 20. Na 1,64 zł za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 81 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Jeśli masz pod ręką jajka, masło, białka i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i przyjazne dla fodmap dieta. Ogólnie ten przepis zarabia improvable spoonacular score of 5%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Placki Mince, Mini Placki Mince, oraz Stollen mince pie.
Instrukcje
Zrobić ciasto przez pocieranie masła i mąki wraz z opuszkami palców, aż mix przypomina drobne okruchy lub świz w robocie kuchennym. Wymieszaj cukier i szczyptę soli, następnie dodaj żółtka i wodę lub mleko i wymieszaj nożem, aż ciasto zacznie się zlepiać. Naciśnij ciasto razem z rękami, aby uformować kulkę, podzielić na dwie części i krótko zagnieść każdą połowę, aż będzie gładka. Kształt w płaski dysk. Owinąć w folię spożywczą, a następnie schłodzić podczas wykonywania polewy.
Piekarnik nagrzewany do 200C / wentylator 180C / Gaz
Migdały, cukier, białka i ekstrakt migdałowy ubić na sztywną masę.
Rozwałkuj jeden z krążków ciasta na lekko posmarowaną mąką powierzchnię i wytnij okrągłym kutrem okręgi 12 x 9 cm (lub okręgi 10 x 10 cm, w zależności od głębokości puszki na muffinki). Wepchnij do studni 12-otworowej puszki na muffinki. Ponownie rozwałkować resztki ciasta i wyciąć tyle kółek 7 cm, aby pokryć wierzch.
Łyżka czubatej łyżki mięsa mielonego do każdego pudełka, a następnie 1 łyżka mieszanki migdałów.
Umyj brzegi pudełek jajkiem i naciśnij blaty, a następnie umyj jajkiem. Jeśli robisz do przodu, otwórz zamrożenie w tym momencie, w puszce, odkryte. Po zamrożeniu przykryć folią spożywczą i zużyć w ciągu miesiąca.
Piec przez 20-25 minut do złotego koloru ze świeżego lub przez 25-30 minut z zamrożonego. Pozostaw do całkowitego ostygnięcia w puszce przed wyciągnięciem.
Podawać posypane odrobiną cukru pudru, jeśli chcesz. Powtórz z pozostałą mieszanką, aby utworzyć drugą partię.
Polecane wino: Lambrusco Dolce, Późne żniwa Riesling, Vin Santo
Ciasto działa bardzo dobrze z Lambrusco Dolce, późnych zbiorów Riesling i Vin Santo. Wszystkie te wina są słodkie, co jest ważne, ponieważ wino powinno być Zwykle słodsze niż jedzenie, które z nim łączysz. Chateau Chantal późne zbiory Riesling z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 21 dolarów za butelkę.
![Chateau Chantal Późne Żniwa Riesling]()
Chateau Chantal Późne Żniwa Riesling