Chutney Żurawinowo-Morelowy
Chutney żurawinowo-Morelowy może być tylko przyprawą, której szukasz. Ten przepis służy 5. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 356 kalorii, 3G białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Na 1,39 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz ocet balsamiczny, żurawinę, złote rodzynki i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 36%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Chutney żurawinowo-Morelowy, Morelowa Szynka Glazurowana Z Chutneyem Żurawinowym, oraz Sekretny składnik (żurawina): Chutney żurawinowy z pomarańczą i Krystalizowanym imbirem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Sortuj żurawinę, odrzucając wszelkie potłuczone lub zbutwiałe owoce. Opłucz jagody.
W 3-do 4-quart patelni na średnim ogniu, doprowadzić 1 szklankę wody, żurawiny, cukier, morele, porzeczki, rodzynki i ocet do wrzenia, często mieszając. Zmniejszyć ogień i dusić, mieszając od czasu do czasu, aż żurawina zacznie pękać, 5 do 8 minut.
Tymczasem zdejmij skórkę i białe włókna membranowe z mandarynek; Odrzuć skórkę i włókna. Oddzielne segmenty i grubo posiekać, odrzucając nasiona.
Dodaj mandarynki i sok do patelni; dusić do mieszania smaków, 2 do 3 protokół.
Wymieszać z orzechami pekan.
Podawać w temperaturze pokojowej lub schłodzone.