Churros Xoco z meksykańską gorącą czekoladą
Churros Xoco z meksykańską gorącą czekoladą wymaga około 45 minut od początku do końca. Na 1,38 zł za porcję, dostaniesz deser, który serwuje 8. Jedna porcja zawiera 485 kalorii, 9g białka, oraz 33g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, mleko, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jest to raczej niedrogi przepis dla fanów europejskiej kuchni. Przynosi ci to Epikurious. Ogólnie ten przepis zarabia nie tak spektakularny spoonacular wynik 29%. Spróbuj Churros Xoco z meksykańską gorącą czekoladą, Churros cynamonowe z meksykańskim sosem czekoladowym, oraz Meksykańskie piwo doprawione Churros z czekoladą Dulce De Leche dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małej misce ubijamy cukier i cynamon. Zrób z wyprzedzeniem: cukier cynamonowy można wytwarzać z wyprzedzeniem i przechowywać w szczelnym pojemniku w temperaturze pokojowej do 1 miesiąca.
W ciężkim rondlu 2-quart na umiarkowanym ogniu, połączyć mleko lub wodę i czekoladę.
Podgrzewaj, mieszając od czasu do czasu, aż czekolada prawie całkowicie się rozpuści (nadal będą małe kawałki czekolady) i mieszanina gotuje się na parze.
Przenieść do blendera lub użyć ręcznego blendera zanurzeniowego i przetwarzać, aż mieszanina będzie spieniona i całkowicie zemulgowana, około 30 sekund (należy zachować ostrożność podczas mieszania gorących płynów). Do rondla wrzucić gorącą czekoladę. Gotowy do podania, umieścić na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż będzie ciepły.
W średnim garnku na umiarkowanym ogniu, ubij razem masło, cukier, sól i 1 1/4 szklanki wody. Doprowadzić do gotowanego na wolnym ogniu, mieszając, aby stopić masło.
Wyjmij garnek z ognia i dodaj mąkę, energicznie mieszając, aby w pełni włączyć ją do cieczy. Odstawić garnek do umiarkowanego ciepła i gotować mieszaninę, stale mieszając, aż ciasto będzie gładkie i lepkie, około 1 minuty. Wyłącz ciepło i wyjmij garnek z palnika; przykryj pokrywką lub folią i pozostaw na 15 minut.
Po 15-minutowym okresie odpoczynku dodawać jaja, po jednym na raz, mieszając drewnianą łyżką, aż do całkowitego włączenia po każdym dodaniu. Łyżka ciasta do worka z ciastem wyposażonego w końcówkę Gwiazdy 1/2 cala.
Wyłóż dużą blachę do pieczenia z kilkoma warstwami papierowych ręczników i umieść cukier cynamonowy w małej płytkiej misce.
W dużym dużym garnku podgrzewaj 3 cale oleju, aż termometr o głębokim tłuszczu zarejestruje 191°. pracując partiami (około 6 churros na partię), trzymaj torebkę ciasta tuż nad powierzchnią gorącego oleju i ostrożnie i delikatnie włóż 4-calowe wstążki ciasta bezpośrednio do oleju, używając noża do parowania, aby przeciąć ciasto na końcu końcówki Gwiazdy, jeśli to konieczne. Smaż churros, obracając od czasu do czasu, aż złoto brązowy i gotowane w centrum, o 2 protokół na partię.
Przenieś tak, jak zrobiono na wyłożoną papierem ręcznikiem blachę do pieczenia i przywróć olej do 191° między partiami. Wrzucić churros w cukrze cynamonowym i podawać na ciepło z meksykańską gorącą czekoladą.