Churros Xoco z meksykańską gorącą czekoladą

Churros Xoco z meksykańską gorącą czekoladą
Churros Xoco z meksykańską gorącą czekoladą wymaga około 45 minut od początku do końca. Na 1,38 zł za porcję, dostaniesz deser, który serwuje 8. Jedna porcja zawiera 485 kalorii, 9g białka, oraz 33g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, mleko, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jest to raczej niedrogi przepis dla fanów europejskiej kuchni. Przynosi ci to Epikurious. Ogólnie ten przepis zarabia nie tak spektakularny spoonacular wynik 29%. Spróbuj Churros Xoco z meksykańską gorącą czekoladą, Churros cynamonowe z meksykańskim sosem czekoladowym, oraz Meksykańskie piwo doprawione Churros z czekoladą Dulce De Leche dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W małej misce ubijamy cukier i cynamon. Zrób z wyprzedzeniem: cukier cynamonowy można wytwarzać z wyprzedzeniem i przechowywać w szczelnym pojemniku w temperaturze pokojowej do 1 miesiąca.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier CynamonowyCukier Cynamonowy
CynamonCynamon
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
1
W ciężkim rondlu 2-quart na umiarkowanym ogniu, połączyć mleko lub wodę i czekoladę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
WodaWoda
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Podgrzewaj, mieszając od czasu do czasu, aż czekolada prawie całkowicie się rozpuści (nadal będą małe kawałki czekolady) i mieszanina gotuje się na parze.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
3
Przenieść do blendera lub użyć ręcznego blendera zanurzeniowego i przetwarzać, aż mieszanina będzie spieniona i całkowicie zemulgowana, około 30 sekund (należy zachować ostrożność podczas mieszania gorących płynów). Do rondla wrzucić gorącą czekoladę. Gotowy do podania, umieścić na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż będzie ciepły.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gorąca CzekoladaGorąca Czekolada
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blender ZanurzeniowyBlender Zanurzeniowy
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1
W średnim garnku na umiarkowanym ogniu, ubij razem masło, cukier, sól i 1 1/4 szklanki wody. Doprowadzić do gotowanego na wolnym ogniu, mieszając, aby stopić masło.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CukierCukier
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
GarnekGarnek
2
Wyjmij garnek z ognia i dodaj mąkę, energicznie mieszając, aby w pełni włączyć ją do cieczy. Odstawić garnek do umiarkowanego ciepła i gotować mieszaninę, stale mieszając, aż ciasto będzie gładkie i lepkie, około 1 minuty. Wyłącz ciepło i wyjmij garnek z palnika; przykryj pokrywką lub folią i pozostaw na 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
GarnekGarnek
3
Po 15-minutowym okresie odpoczynku dodawać jaja, po jednym na raz, mieszając drewnianą łyżką, aż do całkowitego włączenia po każdym dodaniu. Łyżka ciasta do worka z ciastem wyposażonego w końcówkę Gwiazdy 1/2 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
Torba Na CiastoTorba Na Ciasto
1
Wyłóż dużą blachę do pieczenia z kilkoma warstwami papierowych ręczników i umieść cukier cynamonowy w małej płytkiej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier CynamonowyCukier Cynamonowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
W dużym dużym garnku podgrzewaj 3 cale oleju, aż termometr o głębokim tłuszczu zarejestruje 191°. pracując partiami (około 6 churros na partię), trzymaj torebkę ciasta tuż nad powierzchnią gorącego oleju i ostrożnie i delikatnie włóż 4-calowe wstążki ciasta bezpośrednio do oleju, używając noża do parowania, aby przeciąć ciasto na końcu końcówki Gwiazdy, jeśli to konieczne. Smaż churros, obracając od czasu do czasu, aż złoto brązowy i gotowane w centrum, o 2 protokół na partię.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Torba Na CiastoTorba Na Ciasto
NóżNóż
GarnekGarnek
3
Przenieś tak, jak zrobiono na wyłożoną papierem ręcznikiem blachę do pieczenia i przywróć olej do 191° między partiami. Wrzucić churros w cukrze cynamonowym i podawać na ciepło z meksykańską gorącą czekoladą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier CynamonowyCukier Cynamonowy
Gorąca CzekoladaGorąca Czekolada
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia

Polecane wino: Tempranillo, Albarino, Grenache

Hiszpański można sparować z Tempranillo, Albarino i Grenache. Łącząc wino z daniami kuchni hiszpańskiej, dlaczego nie kierować się zasadą "co rośnie razem idzie razem"? Polecamy albariño do białego wina i garnachan i tempranillo do czerwonego. Fableist Tempranillo z oceną 4.1 z 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 21 dolarów za butelkę.
Fableist Tempranillo
Fableist Tempranillo
Wypełnione jagodami, czarną porzeczką i gorzką czekoladą. Wino ma aksamitne uczucie w ustach z utrzymującym się wykończeniem, które jest ciepłe i satysfakcjonujące.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia4
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn