Chrupiący placek ziemniaczany z musem jabłkowym i kozim serem

Need a bezglutenowe i wegetariańskie przystawki? Chrupiący placek ziemniaczany z musem jabłkowym i kozim serem może być niesamowity przepis, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 39g tłuszczu, oraz w sumie 489 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 2,13 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Chanuka. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Ten przepis jest typowy dla kuchni żydowskiej. Udaj się do sklepu i odbierz ocet cydr, musztardę pełnoziarnistą, ciężką śmietanę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Chrupiące sosy ziemniaczane (masa) z salsą, kozim serem i on, Chrupiące, pieczone Kliny ziemniaczane z kabaczkiem, soczewicą i kozim serem, oraz Curry Salmon Burger sałata Wraps w / chrupiące słomki ze słodkich ziemniaków + kozi ser dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej ciężką patelnię na średnim ogniu. W misce do miksowania wrzucić ziemniaki z połową roztopionego masła. Podzielić mieszaninę ziemniaków na 18 równych porcji, tworząc mały kopiec z każdym.
Dodaj pozostałe roztopione masło do patelni i ciepła. Ostrożnie wrzucić kopce do rozgrzanego masła i smażyć przez około 5 minut z każdej strony lub do chrupiącego. (Należy pamiętać, że powolne gotowanie jest lepsze niż szybkie; gorące szybkie gotowanie może spalić placki ziemniaczane, a nie je chrupać).
Wyjąć placki ziemniaczane Na Ręczniki papierowe, aby osuszyć.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Aby zrobić sos, podgrzać ocet cydr i szalotki w rondlu na średnim ogniu. Zmniejsz ocet o 2/3; gotowa redukcja powinna być tak gruba jak syrop.
Dodaj jabłecznik i zmniejsz o połowę.
Dodaj śmietanę, zmniejsz ogień do niskiego poziomu i gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut.
Podczas gdy śmietana się gotuje, ułóż placki ziemniaczane w następujący sposób: w naczyniu żaroodpornym zrób 6 stosów, każdy po 3 ciastka-wysokie, zaczynając każdy stos od ciasta ziemniaczanego, polewając go plasterkiem koziego sera, nakładając na ser dolewkę musu jabłkowego i kontynuując układanie ciastek, sera i musu jabłkowego, aż wszystkie stosy zostaną ukończone. Następnie umieść naczynie w piekarniku na około 8 minut, aby podgrzać.
Tuż przed podaniem, wymieszać musztardę i 3 łyżki szczypiorku do sosu, i łyżką trochę na każdym talerzu.
Ułożyć placek ziemniaczany na wierzchu sosu, i zakończyć każdy stos z innym dollop musu jabłkowego.
Dekoruj pozostałym szczypiorkiem.