Chrupiące Udka Z Kurczaka I Ciepła Sałatka Chlebowa
Chrupiące uda z kurczaka i sałatka z ciepłym chlebem może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 2355 kalorii, 121g białka, oraz 149g tłuszczu każdy. Na 6,77 zł / porcja, ten przepis okładki 58% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 96 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz rukolę, koszerną sól i pieprz, ocet winny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 97%, to danie jest doskonałe. Podobne przepisy to Sałatka chlebowa na ciepło z kurczakiem, Chrupiące Udka Z Kurczaka, oraz Chrupiące Duszone Udka Z Kurczaka.
Instrukcje
Na kurczaka Rozgrzej piekarnik do 246°. pokroić kurczaka całkowicie suchym i obficie doprawić solą i pepper.In duża żeliwna lub ciężka patelnia, podgrzać olej na dużym ogniu, aż będzie gorąca, ale nie pali.
Dodaj kurczaka na patelni, strona skóry w dół, i gotować przez 2 protokół. Zmniejszyć ogień do średniej-wysokiej i kontynuować gotowanie kurczaka, aż tłuszcz jest renderowany i skóra jest chrupiące i złocisto brązowy, około 12 minut.Przenieś patelnię do piekarnika i gotować kurczaka, jeszcze strony skóry w dół, przez 13 protokół. Odwróć kurczaka i kontynuuj gotowanie przez dodatkowe 5 minut, aż kurczak zostanie ugotowany.
Wyjmij kurczaka z piekarnika do osobnej miski i pozostaw na co najmniej 5 minut, rezerwując resztki soków, aby dodać do sałatki Chlebowej. Pozostaw piekarnik włączony na 246°. podczas gdy kurczak odpoczywa, zacznij przygotowywać sałatkę chlebową. W dużej misce, wrzucić kawałki chleba z roztopionym masłem, aż równomiernie pokryte.
Rozłóż chleb na blasze do pieczenia i piec, aż lekko tosty, o 8 protokół. (Pieczywo można również prażyć z wyprzedzeniem i podgrzewać przez 5 minut w ciepłym piekarniku tuż przed podaniem.) W tej samej dużej misce używanej do chleba, ubij czerwony ocet winny, oliwę z oliwek oraz sól i pieprz do smaku. Powrót ciepły, tosty chleb do miski i wrzucić z vinaigrette, aż całkowicie połączone.Ustaw patelnię używaną do pieczenia kurczaka (z kapieli patelni i smacznego tłuszczu z kurczaka!) na małym ogniu. Wymieszać jeszcze kilka łyżek czerwonego octu winnego, w razie potrzeby, upewniając się, aby zeskrobać złote kawałki z dna patelni.
Ciepłe kroplówki przenieść do wylewanego pojemnika.
Dodać kilka łyżek ciepłych kapieli patelni, orzeszki piniowe i rukolę do miski z kawałkami chleba, i delikatnie wrzucić do połączenia. Doprawić solą i pieprzem, w razie potrzeby dodać więcej kapiących patelni i dostosować wszelkie aromaty do smaku. (Używam wszystkich kapiących patelni, ponieważ lubię moją sałatkę chlebową żującą i bogatą, i dodaję również trochę więcej octu, ponieważ uwielbiam dużo tang.) Ułóż sałatkę chlebową na dużym półmisku. Udka z kurczaka Nestle, pozostawione w całości lub rozdrobnione, na wierzchu i podawać natychmiast.