Chrupiące roladki z kurczaka w sosie Buffalo
Jeśli masz około 45 minut do spędzenia w kuchni, Crispy Buffalo Chicken Roll-ups może być doskonałym przepisem bezglutenowym do wypróbowania. Za 2,2 dolara za porcję otrzymujesz przystawkę dla 4 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 43 g białka , 12 g tłuszczu i łącznie 485 kalorii . Jest ono dostarczane przez Taste of Home. Udaj się do sklepu i kup paprykę, płatki kukurydziane, połówki piersi kurczaka i kilka innych rzeczy, aby przygotować je dzisiaj. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 80% , co jest znakomitym wynikiem. Wypróbuj Chicken Roll-Ups With Feta Cheese and Arugula , Curried Chicken Roll-Ups i Mexi-Chicken Roll Ups, aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400°. Rozpłaszcz piersi kurczaka do grubości 1/4 cala. Dopraw solą i pieprzem; posyp serem pleśniowym.
Zwiń każdy kawałek zaczynając od krótszego boku i zabezpiecz wykałaczkami.
W płytkiej misce wymieszaj sos paprykowy i majonez.
Umieść płatki kukurydziane w oddzielnej płytkiej misce. Zanurz kurczaka w mieszance sosu pieprzowego, a następnie obtocz w płatkach kukurydzianych.
Ułożyć stroną ze szwem do dołu w natłuszczonej formie do pieczenia o wymiarach 11x7 cali.
Piec bez przykrycia przez 30-35 minut lub do momentu, aż kurczak nie będzie już różowy. Wyrzuć wykałaczki.