Chrupiące, Otwarte Quesadillas
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj chrupiących Quesadillas z otwartą twarzą. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 93 kalorie, 3G białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 16. Na 54 grosze za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz koszerną sól, skórkę z limonki, cheddar i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Chrupiące, Otwarte Quesadillas, Open Faced Enchilada Veggie Quesadillas, oraz Open Faced PLT dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
1 łyżka posiekanej świeżej kolendry lub natki pietruszki (lub 1 łyżeczka suszonej pietruszki)
Umyj tortille po obu stronach olejem roślinnym i lekko solą.
Rozgrzać dużą patelnię saute na średnim ogniu i gotować tortille, 1 na raz, aż lekko złoty z obu stron. W międzyczasie w małej misce wymieszaj śmietanę, skórkę z limonki i sok, kminek oraz sól i pieprz, do smaku, aż będą gładkie.
Wlać do plastikowej butelki do wyciskania lub wytrzymałej plastikowej torebki i wyciąć małą końcówkę w rogu.
Ułożyć rumiane tortille na blasze do pieczenia i równomiernie posypać serem. (Być może trzeba to zrobić partiami, jeśli obie tortille nie mieszczą się na 1 tacy.) Broil aż do pęcherzyków sera i zaczyna brązowieć, o 1 do 2 protokół, (należy uważać, aby nie spalić). Każdą quesadillę pokroić na 8 klinów i ozdobnie skropić kwaśną śmietaną.
Posypać kolendrą i podawać.