Chrupiące fasolki z orzeszkami pinii
Ten bezglutenowy, pierwotny, przyjazny dla fodmap i wegetariański przepis służy 10 i kosztuje 95 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 149 kalorii, 3G białka, oraz 13g tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz oregano, fasolkę, orzeszki piniowe i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Podobne przepisy to Smażone fasolki, czerwona papryka i orzeszki piniowe, Chrupiąca Sałatka Haricots Verts ze świeżymi pomidorami i czosnkiem, oraz Haricots Verts Almondine.
Instrukcje
Przygotuj dużą miskę wody lodowej. W dużym garnku wrzącej osolonej wody, blanszować fasolki verts aż chrupiące-miękkie, 2 do 3 minut.
Odcedzić, a następnie zanurzyć w lodowatej wodzie, aby zatrzymać gotowanie.
Ponownie odcedzić i osuszyć. (Haricots verts można blanszować 1 dzień wcześniej, osuszyć i poklepać na sucho i schłodzić do momentu użycia.)
Na dużej patelni na umiarkowanie wysokim ogniu, roztopić masło. Gotować, odkryte, aż ciemny złoty i pachnące, 2 do 3 protokół. Wymieszać w orzeszki piniowe i tosty, mieszając, aż złoty, o 30 sekund.
Dodaj haricots verts, oregano, sól, i pieprz; wrzucić do ogrzania przez.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.