Chrupiące dwa razy ugotowane młode ziemniaki z czosnkiem Aioli

Chrupiące dwa razy ugotowane młode ziemniaki z czosnkiem Aioli
Need a bezglutenowe i wegetariańskie przystawki? Chrupiące dwa razy gotowane młode ziemniaki z czosnkiem Aioli może być ogromny przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 961 kalorii, 10g białka, oraz 73g tłuszczu. Na 4,03 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz oliwę z oliwek, pieprz, wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Niewiele osób robiło ten przepis, a 7 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 82%, co jest niesamowite. Spróbuj Chrupiące dwa razy ugotowane młode ziemniaki z czosnkiem Aioli, Chrupiące ziemniaki z awokado czosnek Aioli, oraz Chrupiące ziemniaki z pikantnym Aioli dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Ułóż ziemniaki w jednej warstwie na patelni z prześcieradłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Skropić oliwą i doprawić solą i pieprzem. Wrzucić ziemniaki wokół tak są równomiernie powlekane i pop w piekarniku do pieczenia przez 35 do 40 minut, aż do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
ZiemniakZiemniak
Mieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormickMieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormick
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Przeciąć główkę czosnku przez środek, poziomo, i umieścić w torebce foliowej z oliwą z oliwek, tymiankiem, wodą, solą i pieprzem. Uszczelnij torebkę na brzegach i piecz w piekarniku z ziemniakami-będzie to używane do aioli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
ZiemniakZiemniak
CzosnekCzosnek
AioliAioli
TymianekTymianek
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
5
Gdy ziemniaki są gotowe i wystarczająco ciepłe, aby obsłużyć, wykonaj cięcie X na 1 stronie ziemniaka, a następnie delikatnie ściśnij od dołu, tworząc kształt podobny do kwiatu.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
6
Podgrzać garnek oleju do głębokiego smażenia do 350 stopni F i smażyć ziemniaki, aż będą chrupiące i złote.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
7
Odcedzić na papierowych ręcznikach i doprawić solą koszerną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól KoszernaSól Koszerna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
8
Wyjmij czosnek z torebki i wyciśnij miąższ.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
9
Dodać prażony czosnek, jajko, sok z cytryny, sól i pieprz w blenderze i proces.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Pieczony CzosnekPieczony Czosnek
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
10
Wlać oliwę w powolnym, stałym strumieniu, aż emulguje aioli. Złóż śmietanę i dostosuj przyprawy solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Kwaśna śmietanaKwaśna śmietana
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
PrzyprawyPrzyprawy
AioliAioli
11
Dekoruj szczypiorkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzczypiorekSzczypiorek
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia51
Magazyn