Chrupiące Ciasteczka Pekan
Chrupiące ciasteczka Pekan mogą być tylko deserem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 73 kalorie, 1G białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. Na 10 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 30. Jeśli masz proszek do pieczenia, białko jaja, masło i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 8%, to danie jest improvable. Spróbuj Chrupiące Ciasteczka Kakaowo-Orzechowe, Chrupiące Jagodowo-Orzechowe, oraz Jabłko-Orzech Crisp dla podobnych receptur.
Instrukcje
Lekko łyżkę mąki do suchej miarki; wyrównać nożem.
Mąkę, proszek do pieczenia i sól połączyć, mieszając trzepaczką.
Połącz brązowy cukier i masło w misce i ubijaj mikserem z dużą prędkością, aż będzie lekki i puszysty.
Dodaj ekstrakt waniliowy i białko jaja i ubijaj przez 1 minutę. Wymieszaj mieszaninę mąki i posiekane orzechy pekan. Ciasto przechowywać w lodówce przez 30 minut.
Umieść 1/4 szklanki cukru pudru w małej misce. Wilgotnymi rękami uformuj ciasto na 30 (1/2 cala) kulek.
Kulki zwijamy w 1/4 szklanki cukru pudru.
Umieść 2 cale od siebie na blachach do pieczenia pokrytych sprayem do gotowania.
Umieść patelnie w zamrażarce na 10 minut.
Piec w 350 przez 12 minut lub aż ciasteczka będą złote. Schłodzić na patelniach 2 minuty.
Wyjąć z patelni; całkowicie schłodzić na stojakach z drutu. Na drobnym sitku posypać ciastka pozostałym cukrem pudrem.