Chrupiąca Sałatka z ryb i zielonego Mango w Bangkoku Street Food

Chrupiąca Sałatka z ryb i zielonego Mango w Bangkoku Street Food
Chrupiąca sałatka z ryb i zielonego Mango w Bangkoku Street Food może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 869 kalorii, 99g białka, oraz 37 g tłuszczu każdy. Na $9.1 za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka pstrąga, sok z limonki, szalotki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć sok z limonki, można śledzić to danie główne z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Bangkok Street Food ' s Green papaya Salad, Chrupiąca sałatka rybna z czerwoną cebulą, Mango i winegretem sojowo-limonkowym, oraz Chrupiąca Sałatka Z Suma I Zielonego Mango dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Ryby oczyścić (skalowane, wypatroszone i umyte), osuszyć ręcznikiem papierowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
2
Piec w piekarniku (375°F) na stojaku, aż do wyschnięcia. Pozostawić do ostygnięcia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
3
Usuń kości i wszelkie twarde kawałki. Zmiksować z pstrągiem i solą w robocie kuchennym, aż do uzyskania mieszaniny bułki tartej. Pulsuj, aż mieszanina będzie miała odpowiednią konsystencję. Zbyt dobrze i nie będzie gromadzić się, gdy się smaży; zbyt grube i zbyt mocno stwardnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
PstrągPstrąg
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
4
Doprowadzić dużo oleju w woku do średniej-wysokiej temperatury. Odpowiednia temperatura jest ważna. Wypróbuj pierwszą partię i w razie potrzeby dostosuj ciepło. Zbyt gorąco, ryba spłonie; zbyt chłodny, a kolagen w rybie nie ugotuje się wystarczająco szybko, aby utrzymać rybę razem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek KolagenowyProszek Kolagenowy
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
5
Smażyć garść na raz. Po zatrzymaniu pienienia uformuj ryby, popychając okruchy ryb do siebie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
6
Pozwól kolagenowi wykonać pracę, a zobaczysz, że tworzy klaster, ciasto rybne. Kiedy pachnie gotowane, odwrócić na złoty kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek KolagenowyProszek Kolagenowy
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
7
Wyjąć i osuszyć. Daj olejowi trochę czasu na podgrzanie i powtórzenie tego procesu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
8
Do dressingu, połączyć sok z limonki, chiles, sos rybny i cukier.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos RybnySos Rybny
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
2-1/4 Szklanki śmietanki Kremówki, Podzielonej2-1/4 Szklanki śmietanki Kremówki, Podzielonej
9
Mango obrać i drobno pokroić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas
10
Połącz szalotki, mango, orzeszki ziemne, mięta i kolendra.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Czosnek BlanszowanyCzosnek Blanszowany
1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
11
Dodaj ciasto rybne i duże chiles podczas korzystania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
12
Zalać dressingiem i podawać natychmiast.

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Skyfall Pinot Gris z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
Skyfall Pinot Gris
Skyfall Pinot Gris
Blada słoma w Kolorze z nutami mango, kwiatu cytrusów i banana w nosie. Na podniebieniu mieszanka owoców tropikalnych rozwija się w smakach mandarynki, mango, grejpfruta i banana. Te tropikalne nuty są kontynuowane przez długi i utrzymujący się finisz.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje2
Ocena Zdrowia26
Magazyn