Chrupiąca Kukurydza Karmelowa
Chrupiąca karmelowa kukurydza może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje 66 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 373 kalorie, 2G białka, oraz 18g tłuszczu na porcję. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Mieszanka ekstraktu z wanilanu, masło, syrop kukurydziany i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia bardzo zły (ale nadal naprawialny) wynik łyżki 9%. Spróbuj Karmelowe Chrupiące Pops, Chrupiące Karmelowe Smakołyki, oraz Karmelowe Chrupiące Smakołyki Ryżowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pierwsze 5 składników wymieszać w rondlu; doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, stale mieszając.
Usunąć mieszaninę z ognia i wymieszać z sodą.
W każdej z 2 lekko nasmarowanych płytkich patelni umieść połowę popcornu i, w razie potrzeby, orzechy.
Mieszankę cukru wlać równomiernie na popcorn; dobrze wymieszać lekko nasmarowaną łopatką.
Piec w temperaturze 250 przez 1 godzinę, mieszając co 15 minut.
Rozprowadzić na papierze woskowym do ostygnięcia, rozbijając duże grudki w miarę schładzania się mieszaniny. Przechowywać w szczelnych pojemnikach.