Chrupiąca kaczka i pieczone jabłka

Chrupiąca kaczka i pieczone jabłka
Chrupiąca kaczka i pieczone jabłka zajmuje około 4 godziny i 10 minut od początku do końca. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.04 za porcję. Jedna porcja zawiera 566 kalorii, 17g białka, oraz 53g tłuszczu. Jest dostarczany przez BBC Good Food. 50 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jeśli masz bogatą i pełną smaku kaczkę, duk i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik nie jest taki super. Podobne przepisy to Kaczka Tareko (chrupiąca, smażona Kaczka marynowana w nepalskich przyprawach), Pieczona Kaczka Z Jabłkami, oraz Przepis Na Piersi Z Kaczki Z Jabłkami I Kminkiem.

Instrukcje

1
Piekarnik nagrzać do 120C / wentylator 100C / Gaz . Wyciągnij nadmiar tłuszczu z jamy kaczki i użyj widelca do pieczenia lub szaszłyku, aby nakłuć skórę kaczki na całej powierzchni. Natrzyj kaczkę obficie do środka i na zewnątrz łuszczącą się solą morską, a następnie połóż, od strony piersi w dół, na stojaku nad tacą do pieczenia. Piecz kaczkę przez 3 godziny, kłuj co jakiś czas, jeśli zdarzy ci się przejść obok. Podczas gotowania kaczki, delikatnie narysuj linię wokół środka każdego jabłka i odstaw na bok (to zatrzymuje je wybuchające podczas gotowania).
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smakuświeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smaku
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
Cała KaczkaCała Kaczka
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
2
Po 3 godzinach wyjmij kaczkę z piekarnika i włącz ogrzewanie do 180C / wentylator 160C / Gaz
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
3
Posadź kaczkę na talerzu i ostrożnie wylej większość tłuszczu z puszki. Powrót kaczkę do stojaka, w prawo sposób w górę, i kontynuować pieczenie przez 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała KaczkaCała Kaczka
4
Jabłka włóż pod kaczkę lub na bok i piecz przez ostatnie 30 minut. Do tej pory powinieneś mieć najbardziej chrupiącą kaczkę i jabłka na skraju upadku. Kaczkę pozostawić na 10 minut, następnie pokroić i podawać z jabłkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
Cała KaczkaCała Kaczka

Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port

Pieczone jabłko można połączyć ze śmietankowym Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Możesz spróbować NV Solera Cream Sherry. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 17 dolarów za butelkę.
NV Solera Cream Sherry
NV Solera Cream Sherry
Sherry śmietankowe Solera ma błyszczący bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Dzięki aromatom toffi i orzechów pekan słodko solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodki wpis prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie treściwego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 10 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia8
Magazyn