Chrupiąca kaczka i pieczone jabłka
Chrupiąca kaczka i pieczone jabłka zajmuje około 4 godziny i 10 minut od początku do końca. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.04 za porcję. Jedna porcja zawiera 566 kalorii, 17g białka, oraz 53g tłuszczu. Jest dostarczany przez BBC Good Food. 50 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jeśli masz bogatą i pełną smaku kaczkę, duk i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik nie jest taki super. Podobne przepisy to Kaczka Tareko (chrupiąca, smażona Kaczka marynowana w nepalskich przyprawach), Pieczona Kaczka Z Jabłkami, oraz Przepis Na Piersi Z Kaczki Z Jabłkami I Kminkiem.
Instrukcje
Piekarnik nagrzać do 120C / wentylator 100C / Gaz . Wyciągnij nadmiar tłuszczu z jamy kaczki i użyj widelca do pieczenia lub szaszłyku, aby nakłuć skórę kaczki na całej powierzchni. Natrzyj kaczkę obficie do środka i na zewnątrz łuszczącą się solą morską, a następnie połóż, od strony piersi w dół, na stojaku nad tacą do pieczenia. Piecz kaczkę przez 3 godziny, kłuj co jakiś czas, jeśli zdarzy ci się przejść obok. Podczas gotowania kaczki, delikatnie narysuj linię wokół środka każdego jabłka i odstaw na bok (to zatrzymuje je wybuchające podczas gotowania).
Po 3 godzinach wyjmij kaczkę z piekarnika i włącz ogrzewanie do 180C / wentylator 160C / Gaz
Posadź kaczkę na talerzu i ostrożnie wylej większość tłuszczu z puszki. Powrót kaczkę do stojaka, w prawo sposób w górę, i kontynuować pieczenie przez 30 minut.
Jabłka włóż pod kaczkę lub na bok i piecz przez ostatnie 30 minut. Do tej pory powinieneś mieć najbardziej chrupiącą kaczkę i jabłka na skraju upadku. Kaczkę pozostawić na 10 minut, następnie pokroić i podawać z jabłkami.