Chrupiący Francuski Chleb Pistou
Przepis chrupiący Francuski Chleb Pistou może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w mniej więcej 45 minut. Na 44 grosze za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 16 porcji z 177 kalorii, 6G białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Udaj się do sklepu i podnieś mąkę chlebową, wodę, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Chrupiący Chleb Francuski, Potage francuski z Pistou, oraz Francuski w mgnieniu oka: Allumettes z Pistou.
Instrukcje
Połącz 3 1/2 szklanki mąki i następne 3 składniki; dodaj olej i następne 4 składniki i ubijaj z niską prędkością za pomocą wytrzymałego miksera elektrycznego, aż do wymieszania.
Dodaj 1 1/3 szklanki gorącej wody; beat ze średnią prędkością do wymieszania. Ciasto wyłożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię i zagniatać do uzyskania gładkości i elastyczności (5 do 10 minut), dodając pozostałą mąkę w razie potrzeby.
Umieścić ciasto w dobrze nasmarowanej misce, obracając się do góry tłuszczu.
Pozwól wznieść się w ciepłym miejscu (85), wolnym od przeciągów, 1 godzinę lub do podwojenia luzem.
Dziurkować ciasto w dół; obrócić na lekko posypaną mąką powierzchnię i lekko ugniatać 4 lub 5 razy. Podziel ciasto na pół. Uformować każdą porcję w okrągły bochenek i ułożyć na lekko natłuszczonej blasze do pieczenia posypanej mąką kukurydzianą.
Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce, wolne od przeciągów, 45 minut lub do podwojenia luzem. Wykonaj 1/2-calowe głębokie cięcia w górnej części każdego bochenka ostrym nożem.
Połącz jajko i 1 łyżkę wody, dobrze mieszając; delikatnie zmiksuj mieszankę na bochenki.
Umieść płytką patelnię na Dolnym stojaku piekarnika; napełnij wrzącą wodą.
Umieść bochenki na środkowym stojaku.
Piec w temperaturze 400 przez 25 do 30 minut lub do momentu, gdy bochenki zabrzmią puste po naciśnięciu.
Natychmiast wyjąć z patelni; schłodzić na stojakach z drutu.
Polecane wino: Bordeaux, Szampan, Biały Bordowy
Francuski świetnie komponuje się z Bordeaux, szampanem i białym bordo. Francuskie wino jest tak samo różnorodne jak francuskie jedzenie, ale rzadko pomylisz się z szampanem. Jeśli posiłek wymaga białego wina, możesz również spróbować białego burgunda. Dla czerwonego, spróbuj Red bordeaux blend. Jedno wino, którego można spróbować to Amelia Brut rosé Cremant de Bordeaux. Ma 4,1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 23 dolarów.
![Amelia Brut Rose Cremant de Bordeaux]()
Amelia Brut Rose Cremant de Bordeaux
Amelia wyświetla aromaty i smaki truskawek i czerwonych porzeczek, o średnim ciele i eleganckim wykończeniu. Bogactwo na podniebieniu i drobne pęcherzyki wynikają z winifikacji metodą Traditionnelle i starzenia się na osadzie.