Chrupiące sajgonki z pikantnym Tofu, warzywami i prażonymi orzechami
Chrupiące sajgonki z pikantnym Tofu, warzywami i prażonymi orzechami mogą być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 5G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 111 kalorii. Ten przepis służy 12. Na 83 grosze za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Wiosna. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz kasztany wodne, imbir, zieloną cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni wietnamskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Wietnamskie sajgonki z chrupiącym Tofu, Spaghetti Squash z warzywami balsamicznymi i prażonymi orzeszkami piniowymi, oraz Sajgonki Tofu.
Instrukcje
1
Podgrzać patelnię wok lub nonstick na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
2
Dodać oliwę z oliwek i zawirować do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek
3
Dodać imbir i czosnek i smażyć, aż pachnące, o 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek
Imbir
4
Dodać tofu i grzyby i smażyć przez 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
5
Dodać marchewkę i kasztany wodne i Stir-smażyć aż do ogrzania przez, o 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kasztany Wodne
Marchew
6
Dodaj sos tamari. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa są ogrzewane przez, O 2 protokół. Wymieszaj orzechy, zieloną cebulę i olej sezamowy i wrzuć do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona Cebula
Olej Sezamowy
Warzywa
Tamari
SOS
Orzechy
7
Zdjąć z ognia.
8
Napełnij średnią miskę ciepłą wodą. Zanurz jedną z owijek w wodzie na 15 sekund lub aż zmięknie. Ostrożnie przenieść na suchą powierzchnię roboczą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Pasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
9
Ułóż 2 do 3 łyżek nadzienia w równym poziomym kopcu tuż poniżej środka owijki.
10
Zwiń papier ryżowy, aby utworzyć ciasny cylinder, składany po bokach mniej więcej w połowie. Zebrać pozostałe sajgonki w ten sam sposób. Gotowe rolki przykryć wilgotną szmatką, aby nie wyschły.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owijarki Sajgonki
Rolka
11
Rozgrzej brojlery. Lekko pokryć dużą nieprzywierającą blachę do pieczenia sprayem do gotowania. Ułóż sajgonki w jednej warstwie na blasze do pieczenia, pozostawiając trochę miejsca między nimi. Lekko pokryć rolki sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do Gotowania
Rolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
Brojler
12
Smażyć bułki, aż lekko rumiane i chrupiące, 10 do 13 protokół. Używając szczypiec lub szpatułki, Odwróć rolki i kontynuuj pieczenie przez kolejne 8 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka
Szczypce
13
Podawaj każdą roladę owiniętą w liść sałaty przyozdobiony orzechami i w towarzystwie sosu limonkowo-sojowo-imbirowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liść Sałaty
Imbir
SOS
Wapno
Orzechy
Rolka
14
owijki z papieru ryżowego
Składniki, których będziesz potrzebować
Owijarki Sajgonki
15
Te okrągłe lub trójkątne przezroczyste arkusze z mąki ryżowej są szeroko stosowane w kuchni wietnamskiej i tajskiej. Aby użyć, owijka dipa w ciepłej wodzie na kilka sekund; delikatne arkusze stają się miękkie i giętkie. Po otwarciu opakowania należy przechowywać opakowania w hermetycznych plastikowych woreczkach. Jeśli są przechowywane w chłodnym, suchym miejscu, będą trwać kilka miesięcy. Można je znaleźć na większości rynków azjatyckich i sklepów specjalistycznych.