Christmas Lane Cake

Christmas Lane Cake
Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 981 kalorii, 12g białka, oraz 52g tłuszczu każdy. Na 2,45 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka cukru, połówki moreli, wiśnie i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest idealny do Boże Narodzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Podobne przepisy to Torcik Lane, Torcik Lane, oraz Torcik Lane.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 191°. masło i mąka cztery patelnie o średnicy 9 cali z wysokimi bokami 1 1/2 cala. Patelnie liniowe z papierem woskowanym. Pierwsze 4 składniki przesiać do średniej miski. Beat masło i 1 1/2 szklanki cukru w dużej misce, aż będzie gładka. Beat in vanilla. Ubić w mieszance mąki w 3 dodatkach na przemian z mlekiem w 2 dodatkach. Używając czystych, suchych ubijaczy, ubij białka w innej dużej misce, aż uformują się miękkie szczyty. Stopniowo dodawać pozostały 1/2 szklanki cukru, ubijając, aż białka będą sztywne, ale nie suche. Złożyć 1/3 białek do masy maślanej. Złóż pozostałe białka w 2 dodatkach. Podzielić ciasto między patelnie (ciasto będzie około 1/2 cala głębokości).
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
PiekarnikPiekarnik
2
Piec ciasta, aż tester włożony do środka wyjdzie czysty, około 20 minut. Obróć ciasta na stojaki; Odklej papier. Całkowicie fajne.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
1
Wymieszać bourbon, wiśnie i morele w małej misce. Przykryć; odstawić w temperaturze pokojowej, aż większość bourbonu zostanie wchłonięta, a owoce zmiękną, przez co najmniej 3 godziny i do 1 dnia.
Składniki, których będziesz potrzebować
MorelaMorela
CzereśnieCzereśnie
Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)
OwoceOwoce
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Używając miksera elektrycznego, ubij żółtka i cukier w średniej misce, aż mieszanina spadnie na ciężką wstążkę, gdy unoszą się ubijacze, około 5 minut. Ubij w maśle.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CukierCukier
żółtko Jajażółtko Jaja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Przenieść mieszaninę żółtka do ciężkiego średniego rondla. Mieszaj na średnim ogniu, aż termometr zarejestruje 71° i mieszanina jest gruba, około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
4
Wyjąć z ognia; wymieszać w mieszaninie orzechów, orzechów kokosowych i owoców. Schłodzić do ostygnięcia, około 4 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
KokosKokos
OwoceOwoce
OrzechyOrzechy
5
Wymieszać w czekoladzie. (Warstwy ciasta i nadzienie można wykonać 1 dzień wcześniej. Owiń ciasta; przechowywać w temperaturze pokojowej. Wypełnienie okładki; chill.)
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
6
Na talerz ułożyć 1 warstwę ciasta.
7
Rozprowadzić 1/3 nadzienia. Powtórz warstwowanie ciasta i nadzienie jeszcze 2 razy. Wierzch wyłożyć ostatnią warstwą ciasta, lekko naciskając.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
8
Wyluzuj.
1
W średniej misce ubić serek śmietankowy i 1/4 szklanki cukru pudru na gładką masę. Beat in bourbon and vanilla. Ubij śmietanę i 1/2 szklanki cukru pudru w dużej misce, aż uformują się miękkie szczyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
Serek śmietankowySerek śmietankowy
Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)
WaniliaWanilia
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Do bitej śmietany dodać mieszankę twarogu; ubić na tyle sztywną, aby się rozłożyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietanaBita śmietana
Serek śmietankowySerek śmietankowy
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
3
Rozłóż lukier na wierzchu i bokach ciasta. W razie potrzeby, umieścić pekan wokół krawędzi ciasta. Za pomocą wałka do ciasta spłaszczyć połówki moreli między arkuszami folii.
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
MorelaMorela
Orzeszki PekanOrzeszki Pekan
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Wałek Do CiastaWałek Do Ciasta
4
Wyciąć kształty liści. Ułóż na torcie. (Można dokonać 2 dni wcześniej. Przykryć kopułą tortową; schłodzić.)

Składniki

7691 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweprzesiana mąka uniwersalnaprzesiana mąka uniwersalna1połówkaMorela suszonaMorela suszona4Batoniki toffi Heath1 1/3 szklanki melasy1 1/3 szklanki melasy1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewhisky bourbon (zalecane: Maker's Mark)whisky bourbon (zalecane: Maker's Mark)32 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuwhisky bourbon (zalecane: Maker's Mark)whisky bourbon (zalecane: Maker's Mark)1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwesuszone wiśnie z tartysuszone wiśnie z tarty85opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudge1/2 opakowania serka śmietankowego, temperatura pokojowa1/2 opakowania serka śmietankowego, temperatura pokojowa1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwedrobno posiekane suszone moreledrobno posiekane suszone morele8larges1/4 szklanki plus 1 łyżka zimnej wody, podzielone1/4 szklanki plus 1 łyżka zimnej wody, podzielone8largesżółtka jajżółtka jaj0Batoniki toffi Heathgałka muszkatołowa mielonagałka muszkatołowa mielona2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepekan, tosty, posiekanepekan, tosty, posiekane1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe5 cukierków Peachie-O5 cukierków Peachie-O1Batoniki toffi Heath5 cukierków waflowych Necco, podzielonych5 cukierków waflowych Necco, podzielonych113opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgeczekolada słodko-gorzka (niesłodzona) lub półsłodka, posiekanaczekolada słodko-gorzka (niesłodzona) lub półsłodka, posiekana3151 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepasek skórki cytrynowejpasek skórki cytrynowej4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepasek skórki cytrynowejpasek skórki cytrynowej2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwesłodzony płatki kokosowesłodzony płatki kokosowe1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe(1 kij) niesolone masło, temperatura pokojowa(1 kij) niesolone masło, temperatura pokojowa2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe(2 Laski) niesolone masło, temperatura pokojowa(2 Laski) niesolone masło, temperatura pokojowa1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreonestle® toll house® półsłodkie czekoladowe kąskinestle® toll house® półsłodkie czekoladowe kąski2Batoniki toffi Heathnestle® toll house® półsłodkie czekoladowe kąskinestle® toll house® półsłodkie czekoladowe kąski3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweschłodzona śmietana do ubijaniaschłodzona śmietana do ubijania2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 szklanka pełnego mleka lub śmietanki1 szklanka pełnego mleka lub śmietanki
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia5
Magazyn