Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 981 kalorii, 12g białka, oraz 52g tłuszczu każdy. Na 2,45 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka cukru, połówki moreli, wiśnie i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest idealny do Boże Narodzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Podobne przepisy to Torcik Lane, Torcik Lane, oraz Torcik Lane.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 191°. masło i mąka cztery patelnie o średnicy 9 cali z wysokimi bokami 1 1/2 cala. Patelnie liniowe z papierem woskowanym. Pierwsze 4 składniki przesiać do średniej miski. Beat masło i 1 1/2 szklanki cukru w dużej misce, aż będzie gładka. Beat in vanilla. Ubić w mieszance mąki w 3 dodatkach na przemian z mlekiem w 2 dodatkach. Używając czystych, suchych ubijaczy, ubij białka w innej dużej misce, aż uformują się miękkie szczyty. Stopniowo dodawać pozostały 1/2 szklanki cukru, ubijając, aż białka będą sztywne, ale nie suche. Złożyć 1/3 białek do masy maślanej. Złóż pozostałe białka w 2 dodatkach. Podzielić ciasto między patelnie (ciasto będzie około 1/2 cala głębokości).
Składniki, których będziesz potrzebować
Wanilia
Masło
Mąka Uniwersalna
Cukier
Mleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
Piekarnik
2
Piec ciasta, aż tester włożony do środka wyjdzie czysty, około 20 minut. Obróć ciasta na stojaki; Odklej papier. Całkowicie fajne.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
1
Wymieszać bourbon, wiśnie i morele w małej misce. Przykryć; odstawić w temperaturze pokojowej, aż większość bourbonu zostanie wchłonięta, a owoce zmiękną, przez co najmniej 3 godziny i do 1 dnia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Morela
Czereśnie
Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)
Owoce
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
2
Używając miksera elektrycznego, ubij żółtka i cukier w średniej misce, aż mieszanina spadnie na ciężką wstążkę, gdy unoszą się ubijacze, około 5 minut. Ubij w maśle.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Cukier
żółtko Jaja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser Ręczny
Cukierki Peachie-o
3
Przenieść mieszaninę żółtka do ciężkiego średniego rondla. Mieszaj na średnim ogniu, aż termometr zarejestruje 71° i mieszanina jest gruba, około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jaja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr Kuchenny
Patelnia Z Sosem
4
Wyjąć z ognia; wymieszać w mieszaninie orzechów, orzechów kokosowych i owoców. Schłodzić do ostygnięcia, około 4 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kokos
Owoce
Orzechy
5
Wymieszać w czekoladzie. (Warstwy ciasta i nadzienie można wykonać 1 dzień wcześniej. Owiń ciasta; przechowywać w temperaturze pokojowej. Wypełnienie okładki; chill.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekolada
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
6
Na talerz ułożyć 1 warstwę ciasta.
7
Rozprowadzić 1/3 nadzienia. Powtórz warstwowanie ciasta i nadzienie jeszcze 2 razy. Wierzch wyłożyć ostatnią warstwą ciasta, lekko naciskając.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
8
Wyluzuj.
1
W średniej misce ubić serek śmietankowy i 1/4 szklanki cukru pudru na gładką masę. Beat in bourbon and vanilla. Ubij śmietanę i 1/2 szklanki cukru pudru w dużej misce, aż uformują się miękkie szczyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier Puder
Serek śmietankowy
Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)
Wanilia
Krem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
2
Do bitej śmietany dodać mieszankę twarogu; ubić na tyle sztywną, aby się rozłożyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietana
Serek śmietankowy
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
3
Rozłóż lukier na wierzchu i bokach ciasta. W razie potrzeby, umieścić pekan wokół krawędzi ciasta. Za pomocą wałka do ciasta spłaszczyć połówki moreli między arkuszami folii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lukier
Morela
Orzeszki Pekan
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Foliowa
Wałek Do Ciasta
4
Wyciąć kształty liści. Ułóż na torcie. (Można dokonać 2 dni wcześniej. Przykryć kopułą tortową; schłodzić.)