Chocoholic ' s Christmas pudding
Chocoholic Boże Narodzenie pudding może być tylko deser szukasz. Jedna porcja zawiera 717 kalorii, 12g białka, oraz 50 g tłuszczu. Na 2,06 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jeśli masz jajka, masło, jajka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 177 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Jest idealny do Boże Narodzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 32%, co nie jest takie wspaniałe. Podobne przepisy to Chocoholic Muffins, Czekoladowe Brownie, oraz Wyznanie Chocoholika.
Instrukcje
Piekarnik nagrzewany do 200C / wentylator 180C / Gaz
Masło 22 x 31cm lub podobny Swiss roll cyny, następnie linia z masłem papierem do pieczenia. Wrzuć 1 łyżkę kakao, obróć puszkę, aż będzie równomiernie pokryta, a następnie wyjmij nadmiar.
Na biszkopt ubijaj jajka i cukier elektrycznymi ubijaczami przez 7 minut lub aż będzie wystarczająco gęsty, aby utrzymać szlak. Złóż mąkę i kakao, następnie zawijaj w maśle i złóż. Wrzucić do puszki, piec przez 10 minut, aż po prostu ujędrni, a następnie schłodzić pod czystym ręcznikiem.
Na mus, ubić żółtka z cukrem, aż gęsty i blady. Roztopić czekoladę i luźno ubić śmietanę, aż po prostu zachowa swój kształt. Szybko ubić połowę śmietany i całą czekoladę do miksu jaj, a następnie delikatnie złożyć resztę śmietany.
Białka ubić na miękko, następnie złożyć.
Nasmaruj miskę 1,4 litra/2 litry odrobiną oleju. Linia z folią spożywczą, pozwalając jej zwisać. Aby zbudować budyń, Wytnij okrąg gąbki, aby pasował do dna miski i włóż go.
Wyciąć siedem pochyłych prostokątów o długości około 10 cm z gąbki i ciasno dopasować je wokół miski.
Posypać większością kawy i wymieszać Tia Maria. Napełnij miskę do połowy musem, a następnie, używając resztek biszkoptu, udekoruj musem dopasowanym do siebie kółkiem ciasta.
Posypać pozostałą mieszanką kawy. Łyżka w pozostałej części musu, następnie przykryć zwisającą folią spożywczą. Schłodzić przez co najmniej 4 godziny do jędrności (najlepiej przez noc), następnie obrócić na talerz.
Do polewy, podgrzać wszystkie składniki delikatnie w misce na patelni gotującej się wody, aż czekolada się rozpuści. Pozostawić do ostygnięcia, od czasu do czasu mieszając, aż będzie gęsty i błyszczący.
Rozłóż cały budyń, a następnie polej czekoladą ziarna kakaowe i czekoladowe loki.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Budyń można połączyć z Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jedno wino, którego możesz spróbować to NV Johnson Estate Cream Sherry. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "