Chleb Żytni Słodki
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na chleb, więc spróbuj słodkiego chleba żytniego. Jedna porcja tego dania zawiera około 3G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 139 kalorii. Ten przepis serwuje 64 i kosztuje 13 centów za porcję. Jeśli masz mąkę, brązowy cukier, masło i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest ona dostarczana przez Taste Of Home. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegetariańska dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 16%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Duński Chleb Żytni, Duńska Owsianka Żytnia (Øllebrød), oraz Mallorca Bread: Miękkie Portorykańskie Słodkie Bułki podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce rozpuścić drożdże w 2 szklankach wody; odstawić na 15 minut.
Dodaj mleko, masło, cukier, syrop kukurydziany, melasę, sól i pozostałą wodę. Wymieszać z mąką żytnią. Stopniowo dodawaj wystarczającą ilość uniwersalnej mąki, aby utworzyć miękkie ciasto. Przełożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię; ugniatać do uzyskania gładkiej i elastycznej, 6-8 minut.
Umieścić w nasmarowanej misce, obracając raz do nasmarowanej góry. Przykryć i pozostawić w ciepłym miejscu do podwojenia, około 1 godziny. Poncz ciasto w dół. Kształt na cztery bochenki; umieść w nasmarowanym 8-calowym. x 4 po. Patelnie bochenkowe. Przykryj i odstaw do podwojenia, około 1 godziny.
Piec w temperaturze 325° przez 40-45 minut.
Wyjmij z patelni, aby ostygnąć na stojakach z drutu.
Posmarować roztopionym masłem.