Chleb Śliwkowy
Chleb śliwkowy to bezmleczne i wegetariańskie przepis z 10 porcjami. Ten chleb ma 429 kalorii, 7G białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Na 72 grosze za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka barwników spożywczych, olej roślinny, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Podobne przepisy to Śliwkowy Chleb Szybki, Chleb Z Budyniem Śliwkowym, oraz Chleb Bananowy Śliwkowy.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Smar i mąkę patelnię bundt lub patelnie bochenkowe.
W dużej misce, wymieszać olej roślinny, cukier biały, jajka, śliwki żywności dla niemowląt i barwników spożywczych. W osobnej misce wymieszaj mąkę, goździki, cynamon, gałkę muszkatołową, sól, sodę oczyszczoną i orzechy.
Wymieszać mokre i suche składniki.
Przenieść ciasto na przygotowaną patelnię(y).
Piec w rozgrzanym piekarniku przez 50-60 minut lub do czasu, aż tester wyjdzie czysty. (Mniejsze patelnie na bochenki zajmą mniej czasu.)
Wyjąć z piekarnika do ostygnięcia 10 minut na patelni.
Wyjąć i umieścić na regale chłodzącym.
Podczas schładzania ciasta należy połączyć cukier cukierniczy z sokiem z cytryny.
Wyszczotkuj wierzch, póki ciasto jest jeszcze gorące.