Chleb łyżkowy pocieszający
Jeśli chcesz dodać więcej przepisów bezglutenowych do swojej skrzynki z przepisami, Comforting Spoon Bread może być przepisem, którego powinieneś spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera około 6 g białka , 7 g tłuszczu i łącznie 169 kalorii . Za 39 centów za porcję ten przepis pokrywa 6% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 8 osób. Ten przepis z Taste of Home wymaga proszku do pieczenia, jajek, kukurydzy i mleka. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 55 minut . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje niezbyt imponującą ocenę SpoonClarity wynoszącą 27% . Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również Jiffy Spoon Taco Casserole , Cranberry Pumpkin Bread i Tiramisu Bread Pudding .
Instrukcje
W dużej misce ubij białka jaj, aż utworzą sztywne szczyty; odstaw. W innej misce ubij żółtka jaj; odstaw.
Wymieszaj mąkę kukurydzianą i sól. Zmniejsz ogień; gotuj i mieszaj przez 1 minutę lub do zgęstnienia.
Zdjąć z ognia. Wymieszać z kukurydzą, masłem i proszkiem do pieczenia. Wymieszać z żółtkami jaj. Wymieszać z białkami jaj.
Przełożyć do natłuszczonej formy do pieczenia o wymiarach 11 x 7 cali.
Piec bez przykrycia w temperaturze 350° przez 30–35 minut lub do momentu, aż ciasto będzie gotowe.
Podawać natychmiast łyżką.