Jeśli masz około 55 minut do spędzenia w kuchni, chleb słonecznikowy może być świetnym przepisem wegetariańskim na lakto ovo, który warto wypróbować. Jedna porcja zawiera 163 kalorie, 5 g białka i 5 g tłuszczu. Ten przepis służy 24 osobom. Za 19 centów za porcję ten przepis pokrywa 8% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Udaj się do sklepu i kup aktywne drożdże, pestki słonecznika, miód i kilka innych rzeczy, aby przygotować je już dziś. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Świetnie sprawdza się jako chleb. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 31%. Wynik ten jest raczej zły. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Pełnoziarnisty chleb lniany ze słonecznikiem (do wypiekania chleba), Chleb z lnu i nasion słonecznika do wypiekania chleba i Chleb maszynowy z płatków owsianych i słonecznika.
Instrukcje
1
W dużej misce wymieszaj 2 szklanki mąki uniwersalnej, mąki pełnoziarnistej, ziaren słonecznika, drożdży i soli. W rondlu podgrzej wodę, mleko, miód i masło do temperatury 120°-130°.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowe Solone Pestki Słonecznika Opcjonalnie
Dodatkowe Solone Pestki Słonecznika Opcjonalnie
2 Oliwki Nadziewane Pimiento
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sos Pomidorowy Hunt's® Z Bazylią, Czosnkiem I Oregano
2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania