Chleb Rozmarynowy Focaccia
Przepis rozmaryn Chleb Focaccia jest gotowy w około 3 godziny i zdecydowanie jest ogromnym wegańskie opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 242 kalorie, 6G białka, oraz 9g tłuszczu każdy. Na 24 grosze za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka liści rozmarynu, mąka chlebowa, oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Jak zrobić Chleb Focaccia & rozmaryn czosnek Focaccia, Chleb Rozmarynowy Focaccia, oraz Chleb Rozmarynowy Focaccia dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać razem drożdże i ciepłą wodę w misce wytrzymałego elektrycznego miksera stojącego; odstawić 5 minut.
Dodać mąkę chlebową, 1/4 szklanki oleju i 1 łyżkę. sól kuchenna do mieszanki drożdży. Beat na niskiej prędkości, za pomocą mocowania wiosła, 10 sekund lub do mieszania. Zwiększ prędkość do średniej. Beat 45 sekund lub aż ciasto jest gładkie.
Dodaj 1 Łyżkę. rosemary. Wymień mocowanie wiosła za pomocą haka do ciasta; zwiększ prędkość do średniej wysokości i pokonaj 4 minuty. (Ciasto będzie lepkie.)
Ciasto obrócić na obsypaną mąką powierzchnię i zagniatać do uzyskania gładkości i elastyczności (około 1 minuty).
Umieścić w nasmarowanej misce, obracając się do płaszcza. Przykryć ciasto folią i odstawić w ciepłe miejsce (80 do 85), wolne od przeciągów, 1 godzinę lub do podwojenia luzem.
Naciśnij ciasto do dobrze nasmarowanej 15-x 10-calowy galaretki-roll patelni, naciskając do około 1/4-cala grubości. Przykryć ręcznikiem kuchennym i odstawić w ciepłe miejsce 1 godzinę.
Wciśnij uchwyt drewnianej łyżki do ciasta, aby zrobić wgłębienia w odstępach 1-calowych; skropić 3 łyżkami. olej.
Posypać koszerną solą i pozostałą 1 łyżką. rosemary.
Piec 14 do 16 minut lub do góry jest jasnobrązowy.
Wyjąć z patelni do stojaka z drutu i ostudzić 10 minut.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski działa naprawdę dobrze z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Castello di Ama Chianti Classico San Lorenzo Gran Selezione z 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 48 dolarów za butelkę.
![Castello di Ama Chianti Classico San Lorenzo Gran Selezione]()
Castello di Ama Chianti Classico San Lorenzo Gran Selezione
# 31 entuzjasta wina Top 100 2018 Czysta rubinowa czerwień. Owocowy nos z nutami wiśni i truskawek. Niektóre trzeciorzędowe wskazówki przypominają skórę. Aromaty dojrzałych czerwonych owoców, soczyste, intrygujące i długotrwałe. Taniny są dojrzałe i delikatne. Posmak wyraża żywą świeżość z nutami ciemnoczerwonych owoców, mokrej ziemi i drewna.