Chleb pszenny owsiany może być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 358 kalorii, 7G białka, oraz 20 g tłuszczu na porcję. Na 68 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 16. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Jeśli masz pod ręką ciepłą wodę, łagodny miód, jajko i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Pieczywo Owsiane I Pełnoziarniste, Chleb Pszenny Owsiany, oraz Chleb Pszenny Owsiany.
Instrukcje
1
Podgrzać mleko w rondlu 1 1/2 - 2-ćwiartkowym na małym ogniu, aż będzie gorące, ale nie zagotuje się, następnie zdjąć patelnię z ognia i wymieszać z owsem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko
Owies Zwyczajny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
Patelnia
2
Odstawić, odsłonięte, mieszając od czasu do czasu, aż ostygnie do ogrzania.
3
Wymieszać wodę, drożdże i 1 łyżeczkę miodu w małej misce; odstawić do spienienia, 5 minut. (Jeśli mieszanina nie pieni się, Odrzuć i zacznij od nowa z nowymi drożdżami.) Wymieszać mieszaninę drożdży, roztopione masło i pozostały miód do schłodzonej płatków owsianych.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Owsiane
Masło
Miód
Woda
Drożdże
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
4
Wymieszać razem mąkę pełnoziarnistą, 1 1/2 szklanki niebielonej mąki i sól w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Niebielona
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
5
Dodać mieszankę owsianą, mieszając drewnianą łyżką, aż powstanie miękkie ciasto. Wyłożyć na dobrze posmarowaną mąką powierzchnię i zagnieść mąką, dodając wystarczającą ilość pozostałej niebielonej mąki, aby nie przywierać, aż ciasto będzie gładkie, miękkie i elastyczne, około 10 minut (ciasto będzie lekko lepkie). Uformować ciasto w kulkę i przenieść do naoliwionej dużej miski, obracając się do płaszcza. Miskę luźno przykryć folią i ręcznikiem kuchennym; pozostawić do wzrostu w ciepłej temperaturze pokojowej, aż podwoi się luzem, 1 do 1 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Niebielona
Ciasto
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki Kuchenne
Folia Foliowa
łyżka Drewniana
Cukierki Peachie-o
6
Lekko maślane Patelnie. Ciasto wyłożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię i kilka razy zagnieść, aby usunąć powietrze. Podziel ciasto na pół i uformuj każdą połowę w bochenek, następnie umieść 1 bochenek na każdej patelni z masłem, przełóż bok w dół, delikatnie schyl końcówki, aby pasowały. Przykryj Patelnie bochenków luźno ręcznikiem kuchennym i pozwól wyrośnięciu ciasta w wolnym od przeciągów miejscu w ciepłej temperaturze pokojowej, aż podwoi się luzem, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Ciasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki Kuchenne
Patelnia Bochenkowa
7
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 191°. Lekko umyj wierzch bochenków z odrobiną mycia jaj i posyp owsem, a następnie piecz, aż chleb będzie złoty, a bochenki brzmią pusto po naciśnięciu na dno, 35 do 40 minut. (
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb
Owies Zwyczajny
Jajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
8
Wyjąć 1 bochenek z patelni, aby sprawdzić doneness. Uruchom nóż wokół krawędzi patelni, aby poluzować.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż
Patelnia
9
Wyjąć chleb z patelni i przenieść do stelaża do całkowitego ostygnięcia, około 1 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb
1
Chleb trzyma, owinięty w folię w temperaturze pokojowej, 4 dni.