Chleb owsiany z melasą

Chleb owsiany z melasą
Chleb owsiany z melasą to chleb bezmleczny, wegetariański i wegański . Ten przepis jest dla 48 osób i kosztuje 13 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 131 kalorii , 3 g białka i 1 g tłuszczu . 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Ten przepis z Taste of Home wymaga aktywnych drożdży, oleju canolan, cukru i soli. Od przygotowania do podania przepis ten zajmuje około 1 godziny i 5 minut . Z wynikiem spoonacular wynoszącym 38% danie to nie jest tak spektakularne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Chleb pełnoziarnisty z melasą , Okrągłe imbirowe melasy i Ciasteczka z melasą kringle .

Instrukcje

1
Zalej płatki wrzącą wodą w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bezpestkowy Dżem Truskawkowy, PodzielonyBezpestkowy Dżem Truskawkowy, Podzielony
Po 1/4 łyżeczki Soli Selerowej, Soli Cebulowej, Przyprawy Do Drobiu, Czosnku W Proszku, Papryki I PieprzuPo 1/4 łyżeczki Soli Selerowej, Soli Cebulowej, Przyprawy Do Drobiu, Czosnku W Proszku, Papryki I Pieprzu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Dodaj melasę, cukier, olej i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Szklanki Mąki Pszennej4 Szklanki Mąki Pszennej
(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Orzechy Włoskie, Prażone, OpcjonalnieOrzechy Włoskie, Prażone, Opcjonalnie
3
Pozostawić, aż mieszanka ostygnie do 110°-115°, mieszając od czasu do czasu. Wymieszać z drożdżami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)
4
Dodaj 8 szklanek mąki. Ubijaj, aż masa będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
14 Szwedzkich Cukierków Rybnych14 Szwedzkich Cukierków Rybnych
5
Dodaj resztę mąki, tak aby powstało miękkie ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
14 Szwedzkich Cukierków Rybnych14 Szwedzkich Cukierków Rybnych
6
Przenieś na oprószoną mąką powierzchnię i zagniataj, aż ciasto będzie gładkie i elastyczne, około 6–8 minut.
7
Umieść w natłuszczonej misce, obracając raz, aby nasmarować wierzch. Przykryj i odstaw do wyrośnięcia w ciepłym miejscu, aż podwoi objętość, około 1-1/2 godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
8
Zagnieć ciasto pięścią, podziel na trzy części i uformuj bochenki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
PunchPunch
9
Umieść w trzech natłuszczonych foremkach do chleba o wymiarach 9 x 5 cali. Przykryj i odstaw do wyrośnięcia, aż podwoi objętość, około 1 godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ciasteczka Oreo, Pokruszone, PodzieloneCiasteczka Oreo, Pokruszone, Podzielone
10
Piec w temperaturze 350° przez 45–50 minut lub do uzyskania złotego koloru.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Guma Do żucia O Smaku Mięty Zielonej1 Guma Do żucia O Smaku Mięty Zielonej
11
Wyjmij z patelni i odstaw do ostygnięcia na kratkę.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 5 m.
Porcje48
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawChleb
Magazyn