Chleb owsiany z melasą
Chleb owsiany z melasą to chleb bezmleczny, wegetariański i wegański . Ten przepis jest dla 48 osób i kosztuje 13 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 131 kalorii , 3 g białka i 1 g tłuszczu . 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Ten przepis z Taste of Home wymaga aktywnych drożdży, oleju canolan, cukru i soli. Od przygotowania do podania przepis ten zajmuje około 1 godziny i 5 minut . Z wynikiem spoonacular wynoszącym 38% danie to nie jest tak spektakularne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Chleb pełnoziarnisty z melasą , Okrągłe imbirowe melasy i Ciasteczka z melasą kringle .
Instrukcje
Zalej płatki wrzącą wodą w dużej misce.
Dodaj melasę, cukier, olej i sól.
Pozostawić, aż mieszanka ostygnie do 110°-115°, mieszając od czasu do czasu. Wymieszać z drożdżami.
Dodaj 8 szklanek mąki. Ubijaj, aż masa będzie gładka.
Dodaj resztę mąki, tak aby powstało miękkie ciasto.
Przenieś na oprószoną mąką powierzchnię i zagniataj, aż ciasto będzie gładkie i elastyczne, około 6–8 minut.
Umieść w natłuszczonej misce, obracając raz, aby nasmarować wierzch. Przykryj i odstaw do wyrośnięcia w ciepłym miejscu, aż podwoi objętość, około 1-1/2 godziny.
Zagnieć ciasto pięścią, podziel na trzy części i uformuj bochenki.
Umieść w trzech natłuszczonych foremkach do chleba o wymiarach 9 x 5 cali. Przykryj i odstaw do wyrośnięcia, aż podwoi objętość, około 1 godziny.
Piec w temperaturze 350° przez 45–50 minut lub do uzyskania złotego koloru.
Wyjmij z patelni i odstaw do ostygnięcia na kratkę.