Chleb Morelowo-Orzechowy Pełnoziarnisty
Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 299 kalorii, 8G białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. Na 77 centów za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz morele, sól, wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 86 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 93%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Morela Orzech Herbata Chleb, Chleb Pszenny Orzechowy, oraz Chleb Pełnoziarnisty Orzechowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
W misce miksera stojącego ubij razem drożdże, mąkę i sól.
Dodaj wodę, syrop klonowy i oliwę z oliwek do miski i mieszaj, aż powstanie kudłate ciasto. Wymieszaj morele i orzechy włoskie; pozostaw 10 minut.
Użyj mocowania haka do ciasta miksera stojącego, aby wyrabiać ciasto na małej prędkości, aż będzie elastyczne, 10 minut. Lekko posmarować dużą miskę oliwą z oliwek i umieścić ciasto w misce. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce, aż podwoi objętość, około 1 godziny.
Lekko posmaruj patelnię bochenkiem oliwą z oliwek.
Umieścić ciasto na patelni i gładkie do wypełnienia. Przykryć ręcznikiem i odstawić w ciepłe miejsce na 1 godzinę.
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Pieczemy chleb na złoty kolor, około 45 minut. Jeśli skórka zabarwia się zbyt mocno pod koniec pieczenia, przykryj luźno folią. Wyjmij chleb z patelni i przelej do stojaka z drutu, aby ostygł.