Chleb Koperkowy

Chleb Koperkowy
Chleb Koperkowy to chleb, który serwuje 12 osób. Dbasz o swoją sylwetkę? Ten wegetariański przepis na lakto ovo zawiera 122 kalorie, 5 g białka i 2 g tłuszczu na porcję. Za 24 centy za porcję ten przepis pokrywa 5% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Udaj się do sklepu i kup koperek, masło, mąkę i kilka innych rzeczy, aby przygotować je dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał niezbyt niesamowity wynik łyżką wynoszący 19%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Chleb koperkowy zaczyna się od ciasta koperkowego, Chleb cebulowo-koperkowy i Chleb cheddar-koperkowy.

Instrukcje

1
W dużej misce rozpuść drożdże w ciepłej wodzie. W małym rondlu podgrzej twaróg do temperatury 110°-115°; dodać do mieszanki drożdżowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krakersy PełnoziarnisteKrakersy Pełnoziarniste
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sos Pomidorowy Hunt's® Z Bazylią, Czosnkiem I OreganoSos Pomidorowy Hunt's® Z Bazylią, Czosnkiem I Oregano
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Dodać świeży koperek, masło, sól, cukier, nasiona kopru, jajko i 1 szklankę mąki; ubijaj, aż będzie gładkie. Dosyp wystarczającą ilość pozostałej mąki, aby powstało miękkie ciasto. Nie ugniataj. Przykryj i odstaw w ciepłe miejsce do podwojenia objętości, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeży Koperekświeży Koperek
Koper OgrodowyKoper Ogrodowy
6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
3
Uderz ciasto w dół. Obróć na lekko posypaną mąką powierzchnię; uformować w 6-calowy. koło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
PunchPunch
4
Przenieś do 9-calowego. okrągła forma do pieczenia pokryta sprayem kuchennym. Przykryj i odstaw do wyrośnięcia, aż podwoi swoją objętość, około 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (1/4 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Budyniowej Czekoladowej Bez Cukru1 Opakowanie (1/4 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Budyniowej Czekoladowej Bez Cukru
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
5
Piec w temperaturze 350°C przez 35-40 minut lub do momentu, aż chleb przy stuknięciu będzie wydawał głuchy dźwięk.
Składniki, których będziesz potrzebować
Procent TłuszczuProcent Tłuszczu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
6
Zdjąć z patelni na kratkę do ostygnięcia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na PółPomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
7
Przed podaniem pokroić w ćwiartki.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia1
Rodzaje PotrawChleb
Magazyn