Chleb Irlandzki

Chleb Irlandzki
Irlandzki chleb może być tylko chleb, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 5G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 206 kalorii. Ten przepis służy 8. Na 22 grosze za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest idealny do dzień św. Patryka. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odebrać masło, jajko, drożdże, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Gulasz irlandzki z irlandzkim chlebem sodowym {Crock Pot}, Wyznanie # 56: jestem po części Irlandczykiem, a po części szalonym ... irlandzkim pszennym chlebem sodowym, oraz Irish Whiskey soda Bread with Irish Whiskey Butter dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Mleko oparzone i chłodne do letniego (105-115). Rozpuścić drożdże i cukier w mleku; dobrze wymieszać i odstawić 5 minut lub do bąbelków.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
DrożdżeDrożdże
MlekoMleko
2
Dodać 2 łyżki roztopionego masła i jajko, dobrze ubijając. Wymieszać z mąką i solą, ubijając do uzyskania gładkiej konsystencji.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
JajkoJajko
3
Wlać ciasto do dobrze nasmarowanej 8-calowej patelni żeliwnej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Pozwól wznieść się w ciepłym miejscu (85), wolnym od przeciągów, 45 minut lub do podwojenia luzem.
5
Piec w temperaturze 350 przez 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Natychmiast wyjmij chleb z patelni i umieść na stojaku z drutu.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChlebChleb
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PatelniaPatelnia
7
Pokrój chleb na pół poziomo, a dolną warstwę posmaruj masłem. Przykryć wierzchnią warstwą i pokroić w kliny, aby służyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
ChlebChleb
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Magazyn