Chleb francuski z mąki pełnoziarnistej

Chleb francuski z mąki pełnoziarnistej
Jeśli masz około 1 godziny i 5 minut do spędzenia w kuchni, Whole Wheat French Bread może być doskonałym przepisem laktoowowegetariańskim do wypróbowania. Ten przepis jest dla 32 osób. Jedna porcja zawiera 142 kalorie , 4 g białka i 1 g tłuszczu . Za 10 centów za porcję ten przepis pokrywa 6% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką aktywne drożdże, cukier, mąkę kukurydzianą i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Dobrze sprawdza się jako chleb. Z wynikiem spoonacular wynoszącym 34% , to danie jest raczej kiepskie. Podobne przepisy obejmują Almost Whole Wheat Bread , Melasses Whole Wheat Bread i Whole Wheat Focaccia Bread with Caramelized Onion .

Instrukcje

1
Wymieszaj mąki. W dużej misce wymieszaj 3 szklanki mieszanki mąki i drożdże. Odstaw.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Podgrzej wodę, cukier, sól i masło do temperatury 115°-120°.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
3
Dodaj mąkę i drożdże. Ubijaj na niskich obrotach przez 30 sekund; zwiększ prędkość do średniej i ubijaj przez kolejne 3 minuty. Wymieszaj z pozostałą mąką, aby uzyskać miękkie ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)
4
Przenieś na lekko posypaną mąką powierzchnię i zagniataj, aż ciasto stanie się gładkie i elastyczne, około 6–8 minut.
5
Umieść ciasto w natłuszczonej misce, przykryj i odstaw do wyrośnięcia w ciepłym miejscu, aż podwoi swoją objętość, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
6
Zagnieść ciasto, podzielić na pół i odstawić na 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
PunchPunch
7
Każdą połówkę rozwałkuj na prostokąt o wymiarach 15 x 12 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
8
Zwiń w rulon, zaczynając od dłuższego boku. Zaciśnij i podwiń końce, aby utworzyć gładki bochenek.
Składniki, których będziesz potrzebować
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
9
Posyp dwie blachy do pieczenia mąką kukurydzianą i połóż każdy bochenek, stroną ze szwem do dołu, na natłuszczonej blasze do pieczenia. Zrób nacięcia co 2-1/2 cala na górze każdego bochenka. Przykryj i odstaw do wyrośnięcia, aż podwoi objętość, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z Pstrąga Jeziorowego (około Każdego)Filety Z Pstrąga Jeziorowego (około Każdego)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
10
Ubić białko jaja z wodą; posmarować bochenki. Pozostałą mieszankę schłodzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
11
Piec w temperaturze 375° przez 20 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością AzjatyckąKandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością Azjatycką
12
Ponownie posmaruj mieszanką z białek i piecz przez kolejne 15–20 minut lub do momentu uzyskania złotego koloru.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością AzjatyckąKandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością Azjatycką
13
Wyjmij patelnie i odstaw na kratkę, żeby ostygły.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 5 m.
Porcje32
Ocena Zdrowia2
Magazyn