Chleb Cheddar Chipotle na kamieniu do pizzy

Chleb Cheddar Chipotle na kamieniu do pizzy
Cheddar Chipotle chleb na kamieniu pizzy może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Na 99 centów za porcję, dostajesz chleb, który serwuje 12. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 22g białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 581 kalorii. Jeśli masz ciepłą wodę, cukier, paprykę chipotle w sosie adobo i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Chleb Kukurydziany Chipotle Z Serem Cheddar I Zieloną Cebulką, Kamienna kasza mielona z Chorizo i serem Cheddar, oraz Pizza Quinoa z owocami Pestkowymi, Jalapenos i queso Fresco.

Instrukcje

1
Drożdże posypać 3 szklankami ciepłej wody w małej misce i wymieszać z cukrem. Woda nie powinna być większa niż 100 stopni F (40 stopni C).
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
WodaWoda
DrożdżeDrożdże
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Odstawić na 5 minut, aż drożdże zmiękną i zaczną tworzyć kremową pianę.
Składniki, których będziesz potrzebować
DrożdżeDrożdże
3
Połączyć 4 szklanki mąki i soli w dużej misce. Wymieszaj drożdże, aby uformować miękkie ciasto. Odstawić na 15 minut, aby mąka wchłonęła płyn.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
DrożdżeDrożdże
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Dodać mąkę 1 szklankę na raz, mieszając, aż ciasto będzie bardzo gładkie. (Jeśli ciasto jest zbyt sztywne, aby ręcznie wymieszać, obrócić je na lekko posypaną mąką powierzchnię i zagnieść w pozostałej mące.)
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
5
Pozostawić ciasto na dodatkowe 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
6
Nasiona chiles, w razie potrzeby, i puree papryki chipotle w adobo.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chipotle Z Puszki Chiles W AdoboChipotle Z Puszki Chiles W Adobo
Papryka ChiliPapryka Chili
7
Zmiękczony twarożek pokroić w kostkę. Zagnieść chipotle puree, kostka ser śmietankowy, ser Cheddar, i tarty parmezan do ciasta, aż w pełni włączone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Starty ParmezanStarty Parmezan
Ser CheddarSer Cheddar
Chipotle Chile PureeChipotle Chile Puree
Serek śmietankowySerek śmietankowy
CiastoCiasto
8
Umieść ciasto w naoliwionej misce i obróć do płaszcza. Przykryć lekką szmatką i odstawić w ciepłe miejsce (80 do 95 stopni F (27 do 35 stopni C)), aż podwoi się objętość, około 40 minut. Rozwałkuj ciasto i wyrabiaj je kilka razy. Przykryć i odstawić ponownie, aż podwoi się, o 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
PunchPunch
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
9
Umieść kamień do pizzy w piekarniku na środkowym stojaku. Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F (230 stopni C). Lekko odkurzyć skórkę do pizzy lub tył blachy do pieczenia z mąką kukurydzianą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka KukurydzianaMąka Kukurydziana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Kamień Do PizzyKamień Do Pizzy
PiekarnikPiekarnik
10
Użyj ząbkowanego noża, aby podzielić ciasto na cztery równe kawałki. Uformuj bochenki w okrągłe kulki i umieść kulki na skórce z mąki kukurydzianej. Przykryć wilgotną szmatką i odstawić na 10-20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka KukurydzianaMąka Kukurydziana
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż ZąbkowanyNóż Ząbkowany
11
Przesuń bochenki ze skórki lub blachy do pieczenia na gorącym kamieniu do pieczenia i piec, aż chleb będzie złoty i bochenki dźwięk puste po dotknął na dole, o 20 do 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChlebChleb
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla włoskiego. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jedno wino, którego możesz spróbować to Casan Emma Chianti Classico. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 21 dolarów.
Casa Emma Chianti Classico
Casa Emma Chianti Classico
Casa Emma Chianti Classico D. O. C. G to eleganckie wino z bukietem kwiatów i nutami wiśni. Ma zrównoważoną świeżość, dobrą strukturę i aksamitne taniny. Starzony przez 1 rok w 500-litrowych beczkach, ma intensywny rubinowy czerwony kolor z fioletowymi refleksami. Dzięki trwałemu wykończeniu z dobrą kwasowością i mineralnością idealnie nadaje się do łączenia z makaronem i wędlinami.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 25 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia18
Magazyn