Chińskie Smażone Słone Krewetki
Jeśli 1,06 zł za porcję spada twój budżet, Chińskie smażone słone krewetki mogą być niesamowite bezmleczne przepis do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 281 kalorii. Ten przepis służy 4. Udaj się do sklepu i odebrać czosnek, skrobia kukurydziana, sól koszerna i pieprz, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. 85 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Smażone Krewetki Po Japońsku, Kurczak Smażony W Stylu Południowym, oraz Kurczak Smażony Po Japońsku dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać dwie łyżki oleju w woku na średnim ogniu, aż się połysk.
Dodaj czosnek, szalotki i niech brązowy, mieszając od czasu do czasu, 3 do 5 protokół.
Dodać płatki papryki chili, jeśli używasz i mieszać do aromatycznego, o 30 sekund.
Przenieś olej i substancje aromatyczne do dużej metalowej miski. Wytrzyj wok czystym ręcznikiem papierowym.
Dodaj pozostały olej do woka i podgrzej do 191° na średnim ogniu. W międzyczasie połącz jajko i skrobię kukurydzianą w średniej misce.
Dodaj krewetki i wrzucić do herbu. Gdy olej jest gotowy, dodać połowę krewetek, upuszczając je do oleju po kolei. Gotować, mieszając i flipping krewetki często aż chrupiące i po prostu gotowane przez, 2 do 3 minut w sumie.
Przenieś krewetki na wyłożoną ręcznikiem papierowym talerz i powtórz z pozostałą porcją.
Dodaj osuszone smażone krewetki do miski z rumianych aromatów. Doprawić do smaku solą, pieprzem i opcjonalnie dodatkowymi przyprawami.