Chiński Kurczak Shandong
Przepis chiński kurczak Shandong jest gotowy w około 55 minut i zdecydowanie jest ogromnym bezglutenowe i przyjazne dla fodmap opcja dla miłośników chińskiego jedzenia. Jedna porcja zawiera 579 kalorii, 24g białka, oraz 51 g tłuszczu. Na 86 centów za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka chrzanu, ćwiartki z udka kurczaka, woda i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 37%. Podobne przepisy to Szparagi w stylu Shandong, [Bezglutenowe ] chiński kurczak, warzywa i ryż miska z soi i anyżu Gwiazda Duszony kurczak, oraz Chiński Nowy Rok: Chińska Pieczona Wieprzowina (Siu Yuk).
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Blachę do pieczenia wyłożyć folią aluminiową, a folię posmarować roztopionym masłem.
W średniej misce wymieszać ocet, wodę, majonez, chrzan, cukier, sól i pieprz, aż dobrze wymieszać. Posmarować każdy kawałek kurczaka mocno sosem i umieścić na przygotowanej blasze do pieczenia.
Piec, odsłonięty, przez około 45 minut w nagrzanym piekarniku. Baste sporadycznie z pozostałym sosem. Kurczak robi się, gdy soki są jasne, a mięso nie jest już różowe.
Podawać z ryżem lub makaronem.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Winnica Leo Steen Saini Chenin Blanc z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 24 dolarów za butelkę.
![Leo Steen Saini Vineyard Chenin Blanc]()
Leo Steen Saini Vineyard Chenin Blanc
Podobnie jak Transport na wiosenną łąkę, to urocze wino wyświetla kuszące aromaty rumianku, werbeny cytrynowej, tymianku i pikantnych cytrusów. Na długim, orzeźwiającym podniebieniu, doskonała naturalna kwasowość i wilgotna mineralność żwiru wprowadzają piękną energię do wina, przenosząc smaki zielonego jabłka i gruszki Anjou do jasnego, skoncentrowanego wykończenia.