Chipsy ziemniaczane z solą i octem
Chipsy ziemniaczane z solą i octem to bezglutenowe, przyjazne dla fodmap, całe 30 i wegańskie przepis z 8 porcjami. Jedna porcja zawiera 70 kalorii, 3G białka, oraz 1g tłuszczu. Na 24 grosze za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przynosi ci to Epikurious. Działa dobrze jako bardzo niedrogi dodatek. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz koszerną sól, olej roślinny, ziemniaki Yukon gold i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 64%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Domowe chipsy ziemniaczane z solą i octem, Rozmaryn sól i ocet chipsy, oraz Rozmaryn sól morska i ocet burak chipsy.
Instrukcje
Używając mandoliny, cienko pokroić ziemniaki (nieco poniżej 1/8" grubości).
Pozwól namoczyć w ciepłej wodzie bowlof przez 5 minut.
Drenaż; powtórz. Pat ziemniaki bardzo suche.
W międzyczasie wlej olej do dużegopot na głębokość 1 1/2". Przymocuj głęboką frythermometr do boku garnka; rozgrzać olejpo średnim ogniu do 160°.
Pracując w partiach po około 20 plasterków i powracając olej do 160° po każdej partii, smażyć ziemniaki, delikatnie mieszając, aż będą złote, a olej przestanie skwierczeć, 3-4 minuty. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieś wióry Na Ręczniki papierowe, aby osuszyć.Każdą partię obficie doprawić solą i 1/4 łyżeczki octu w proszku.