Chipsy ryżowe inspirowane Wietnamem

Chipsy ryżowe inspirowane Wietnamem
Jedna porcja zawiera 34 kalorie, 1G białka, oraz 2G tłuszczu. Jeśli 23 grosze za porcję spada w budżecie, Wietnamskie chipsy ryżowe inspirowane może być wielki bezglutenowe i bezmleczne przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 16. Ten przepis z kuchni ma 49 fanów. Jeśli masz olej sezamowy, jalapeño, sól koszerna i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 46%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Zainspirowany wietnamskim słodko-pikantnym sumem z marynowanymi warzywami, Ciasto ryżowe inspirowane Węgrami, oraz Weź 5 Inspirowanych Batonem Cukierków Rice Krispies Treats dla podobnych receptur.

Składniki

21 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejmarchew, obrane i pokrojone w 1/8 cala kostkęmarchew, obrane i pokrojone w 1/8 cala kostkę2(zima)drobno posiekana kolendradrobno posiekana kolendra170Orzechy dowolne (posiekane)extra firmowe tofu (pół standardowego opakowania)extra firmowe tofu (pół standardowego opakowania)1oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, 2 obroty patelni i trochę do skropieniaczosnek mielonyczosnek mielony0(może być lub przeglądać)Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy2Cebulki trawa cytrynowa, mielonaCebulki trawa cytrynowa, mielona1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)1 truskawka bez łuski1 truskawka bez łuski11 funt cukinii,drobno posiekana miętadrobno posiekana mięta41 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejrzodkiewki (lub równoważny kawałek daikon), obrane i pokrojone w 1/8-calową kostkęrzodkiewki (lub równoważny kawałek daikon), obrane i pokrojone w 1/8-calową kostkę1(może być lub przeglądać)nasiona i mielone czerwone jalapeño lub inne chilinasiona i mielone czerwone jalapeño lub inne chili28-calowe(8-calowe) okrągłe papierowe opakowania ryżowe(8-calowe) okrągłe papierowe opakowania ryżowe1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)ocet ryżowyocet ryżowy11 funt cukinii,szklanka mrożonego edamame, rozmrożonaszklanka mrożonego edamame, rozmrożona1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)mielona szalotkamielona szalotka1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)6 bułek z nasionami sezamu, podzielonych6 bułek z nasionami sezamu, podzielonych0(może być lub przeglądać)Żółto-zielona lukrecja sznurkowataŻółto-zielona lukrecja sznurkowata2(zima)orzeszki ziemne niesolone, rozgniataneorzeszki ziemne niesolone, rozgniatane1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)2 15-uncjowe puszki hominy, odsączone i wypłukane2 15-uncjowe puszki hominy, odsączone i wypłukane
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia4
Magazyn