Chipsy obwarzanki z solą i czosnkiem
Sól i czosnek obwarzanki chipsy może być tylko przystawka szukasz. Jedna porcja zawiera 269 kalorii, 7G białka, oraz 14g tłuszczu. Na 55 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Mieszanka soli i pieprzu, czosnek, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 30%, to danie nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Smoky Chipotle Hummus z chipsami Obwarzanka czosnkowego, Pieczone chipsy z czosnkiem, ziołami i parmezanem, oraz Chipsy ze słodkich ziemniaków i buraczków z solą czosnkowo-rozmarynową.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F (165 stopni C). Lekko posmarować blachę do pieczenia oliwą z oliwek.
Pokrój bajgle na 1/8 cala grube rund za pomocą ząbkowanego noża. Ułóż je w jednej warstwie na wysmarowanej blasze do pieczenia. W małej misce wymieszaj razem oliwę z oliwek, czosnek, włoską przyprawę i parmezan. Użyj łyżki lub pędzla do ciasta, aby nałożyć aromatyzowaną oliwę z oliwek na chipsy obwarzanka. Jeśli zaczniesz wyczerpywać mieszankę, możesz dodać trochę więcej oleju bez poświęcania żadnego smaku. Frytki doprawiamy lekko solą i pieprzem.
Piec przez 15 do 20 minut w nagrzanym piekarniku, lub do momentu, gdy frytki są lekko rumiane.
Wyjąć z piekarnika i ostudzić. Chipsy staną się bardziej chrupiące, gdy ostygną.