Chipotle Stek Sałatka
Chipotle stek sałatka jest bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 1717 kalorii, 18g białka, oraz 174g tłuszczu każdy. Na 6,3 USD za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka sosu worcestershire, oregano, cebula i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 5 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Chipotle Stek Sałatka, Sałatka z Czarnej Fasoli Quinoa ze stekiem Chipotle, oraz Chipotle potarł Steak Tacos z kremem Chipotle i Guacamole.
Instrukcje
Dressing: w robocie kuchennym lub blenderze połączyć majonez z chipotle w puszkach. Zmiksować aż do całkowitego połączenia.
Przenieść do oddzielnego pojemnika i przechowywać w lodówce. Marynata: w osobnej misce wymieszaj oliwę z oliwek, sos Worcestershire, kminek, oregano, miód i sos reserved adobo.
Trzepaczka do połączenia.
Zalać marynatą stek z boku, pokrywając obie strony. Przykryć i marynować w lodówce przez co najmniej dwie godziny.
Wyjmij stek z lodówki. Grilluj na dużym ogniu, tylko około 1 1/2 do 2 minut na stronę, aż do rzadkości / średnio Rzadkości.
Wyjąć z ognia i pozostawić mięso na kilka minut. Pokroić bardzo cienkie półpasiec mięsa na skrajnej przekątnej. Kopiec sałatki zieleni na każdym talerzu. Zasłoń paski ciepłego steku po bokach zieleni tak, aby kaskadowo opadały w dół.
Ułóż plastry pomidora i ogórka po jednej stronie talerza, a na wierzchu ułóż plastry czerwonej cebuli.
Całą sałatkę skropić sosem chipotle. Ciepłe mięso na chłodnej sałatce, w połączeniu z aromatycznym i pikantnym sosem, jest nie z tego świata.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje najlepsze dania do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jedno wino, którego możesz spróbować to Merlot Dyrektora. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 21 dolarów.
![Merlot dyrektora]()
Merlot dyrektora
Nasz Merlot reżyserski 2014 oferuje bujność i okrągłe, pełne podniebienie. Jego zapach ukazuje czerwone i czarne owoce z nutami anyżu i przyprawionego drewna. Soczyste po wejściu wino rozszerza się i staje się aksamitne na podniebieniu dzięki smakom śliwki, loganberry i czarnej wiśni podkreślonym subtelnymi nutami przyprawowymi fasoli espresso i prażonej wanilii. Średnie taniny wspierają ciało tego wina, oferując wyrafinowanie w wykończeniu. Ładnie komponuje się z mostkiem, grillowanymi kotletami wieprzowymi i linguine z pesto.