Chili wołowe z Ancho, kretem i kminkiem

Chili wołowe z Ancho, kretem i kminkiem
Przepis Wołowina Chili z Ancho, pieprzyk i kminek może zaspokoić Amerykański głód w przybliżeniu 45 minut. To danie główne ma 624 kalorie, 55g białka, oraz 32G tłuszczu na porcję. Na 3,06 zł za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jeśli masz masę, cebulę, boczek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. To będzie hit w Twoim Super Bowl wydarzenie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Ancho Chili-Pieczeń Wołowa, Ancho, wołowina i fasola Chili, oraz Ancho Chili-pieczeń wołowa dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Toast nasiona kminku w ciężkiej małej patelni na średnim ogniu, aż pachnące, często mieszając, 4 do 5 minut. Ostudzić; drobno zmielić w młynku do przypraw lub w moździerzu z tłuczkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona KminkuNasiona Kminku
TostyTosty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
2
Podsmaż boczek w dużym garnku na średnim ogniu, aż będzie brązowy i chrupiący. Za pomocą łyżki szczelinowej przełożyć boczek do dużej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
BoczekBoczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
GarnekGarnek
3
Wołowinę posypać solą i pieprzem. Praca w 4 partiach, podsmażyć wołowinę w kapiących w garnku, aż zbrązowieje, o 5 minut na partię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
WołowinaWołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
4
Wołowinę i większość kapieli przełożyć do miski z boczkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
BoczekBoczek
WołowinaWołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
Dodaj cebulę i czosnek do garnka. Smażyć, aż cebula zacznie brązowieć, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
6
Dodaj 1/2 szklanki bulionu do garnka. Doprowadzić do wrzenia, skrobanie się rumiane kawałki. Powrót wołowiny, boczek, i wszelkie nagromadzone soki do garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
BoczekBoczek
BulionBulion
WołowinaWołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
7
Wymieszać w ancho chile proszku, Texas stylu chili w proszku, pasta mole, 2 łyżeczki soli, ocet, oregano, i nasiona kminku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chili W ProszkuChili W Proszku
Nasiona KminkuNasiona Kminku
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości SoduPuszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
OcetOcet
SólSól
8
Dodaj 3 szklanki bulionu; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do bardzo niskiej i gotować delikatnie odkryte, aż wołowina jest bardzo miękka, mieszając od czasu do czasu i dodając więcej bulionu o 1/2 cupfuls jeśli chili jest sucha, o 2 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
Papryka ChiliPapryka Chili
WołowinaWołowina
9
Wymieszać masę przez łyżeczki do herbaty zagęścić chili lub dodać więcej bulionu o 1/4 cupfuls cienkie. Doprawić chili solą, pieprzem i cayenne, w razie potrzeby. DO AHEAD: może być wykonany 3 dni wcześniej. Chłodny 1 godzina. Chill uncovered unto cold, then cover and keep chilled. Przewijanie na małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mielony Pieprz CayenneMielony Pieprz Cayenne
PieprzPieprz
BulionBulion
Papryka ChiliPapryka Chili
SólSól
1
Ustaw ozdoby zgodnie z życzeniem. Chochle chili do misek i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka ChiliPapryka Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
ChochlaChochla
2
* Dostępne w sekcji przypraw wielu supermarketów i na rynkach łacińskich.
3
** Dostępne w sekcji Łacińskiej żywności większości supermarketów i na rynkach łacińskich.
4
*** Znana również jako masa harina; dostępna w wielu supermarketach i na rynkach łacińskich.
Składniki, których będziesz potrzebować
(mieszanka Masy Kukurydzianej)(mieszanka Masy Kukurydzianej)

Składniki

596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiczysty proszek ancho chileczysty proszek ancho chile2(może być lub przeglądać)świeżo mielony czarny papier do smakuświeżo mielony czarny papier do smaku4plastryplastry boczku, posiekaneplastry boczku, posiekane8286 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki(lub więcej) bulion wołowy, podzielony(lub więcej) bulion wołowy, podzielony0(może być lub przeglądać)pieprz cayenne (opcjonalnie)pieprz cayenne (opcjonalnie)596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiMieszanka chili w stylu teksańskim (np. Gebhardt)Mieszanka chili w stylu teksańskim (np. Gebhardt)2kilogramychuck bez kości pieczeń, przycięte, pokroić w 1/2-do 3/4-cala kostkichuck bez kości pieczeń, przycięte, pokroić w 1/2-do 3/4-cala kostki1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)3 rdzawe ziemniaki, pokrojone na 1-calowe kawałki3 rdzawe ziemniaki, pokrojone na 1-calowe kawałki1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)pasta kretpasta kret4largesząbki czosnku, posiekaneząbki czosnku, posiekane8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyPosiekana biała, czerwona lub zielona cebulaPosiekana biała, czerwona lub zielona cebula8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyPokrojone świeże lub marynowane chiles jalapeñoPokrojone świeże lub marynowane chiles jalapeño1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)masa (kukurydziana tortilla mix)masa (kukurydziana tortilla mix)4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiduża cebula, posiekana (oduża cebula, posiekana (o2(może być lub przeglądać)suszone oregano, pokruszonesuszone oregano, pokruszone8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyChipsy Tortilla lub krakersy ostrygChipsy Tortilla lub krakersy ostryg8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyCiepła, świeżo gotowana lub odsączona czarna fasola w puszkach lub fasola pintoCiepła, świeżo gotowana lub odsączona czarna fasola w puszkach lub fasola pinto8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyTarty ser cheddar, ser Monterey Jack lub queso frescoTarty ser cheddar, ser Monterey Jack lub queso fresco2(może być lub przeglądać)(lub więcej) sól(lub więcej) sól

Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz

Chili działa bardzo dobrze z Cavą, Grenache i Shiraz. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Możesz spróbować Casteller Cava Brut. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 16 dolarów za butelkę.
Casteller Cava Brut
Casteller Cava Brut
Casteller Brut Cava wykazuje aromaty zielonego jabłka i cytrusów. W ustach ma ostre, świeże smaki z nutami cytrusowo-limonkowymi i odrobiną słodyczy. Smakuje świeżo, czysto i nerwowo.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia38
Magazyn