Chili-Limonka Grillowana Kukurydza
Need a bezglutenowe i wegetariańskie przystawki? Chili-Limonka grillowana kukurydza może być ogromny przepis, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 185 kalorii, 3G białka, oraz 13g tłuszczu każdy. Na 1,06 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Mieszanka masła, sok z limonki, kłosy kukurydzy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 17%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Chili-Limonka Grillowana Kukurydza, Chili Lime grillowana kukurydza na kolbie, oraz Grillowana Kukurydza Chili Limonka.
Instrukcje
Usunąć ciężkie łuski zewnętrzne z kukurydzy; wyciągnąć łuski wewnętrzne.
Usunąć i wyrzucić jedwab. Ciągnij łuski nad kukurydzą. Przykryć kukurydzę wodą; odstawić na 1 godzinę.
Wymieszać 1/2 szklanki zmiękczonego masła, 1 łyżeczka. otarta Skórka z wapna i 1 łyżeczka. sok z limonki.
Odcedzić kukurydzę i osuszyć.
Kukurydza grillowa, bez pokrywy grilla, na średnim ogniu (300 do 35
25 minut lub do miękkości, często obracając.
Wyjąć kukurydzę z grilla. Ostrożnie odciągnij łuski i zwiąż resztką łuski lub sznurka kuchennego.
Rozprowadzić z żądaną ilością mieszanki masła.
Posypać kukurydzę równomiernie pożądaną ilością proszku chili.
Uwaga: wymieszać 1/2 łyżeczki. chili w proszku do mieszaniny masła, w razie potrzeby.