Chili Lime Cod

Chili Lime Cod
Chili Lime Cod może być tylko bezglutenowe i pescatarian przepis, którego szukałeś. Ten przepis serwuje 2 i kosztuje 3,03 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 31g białka, 15g tłuszczu i w sumie 268 kalorii. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Jest idealny do Super Bowl. Działa dobrze jako dość drogie danie główne. Mieszanka oleju roślinnego, pieprzu cayenne, pietruszki i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 10 minut. Przynosi ci smak domu. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia solidny wynik spoonacular 49%. Spróbuj Chili Lime Cod, Chili Lime Cod, oraz Chili Lime Cod dla podobnych przepisów.

Instrukcje

1
W małej misce wymieszaj olej roślinny, chili w proszku, czosnek w proszku i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek W ProszkuCzosnek W Proszku
Olej RoślinnyOlej Roślinny
Chili W ProszkuChili W Proszku
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Posyp filety i równomiernie rozetrzyj ze wszystkich stron. Wsuń cienką część filetów, aby uzyskać równomierne gotowanie. Umieść przygotowane filety w średniej lub dużej torbie Ziploc marki Zip 'N Steam, umieszczając grubsze porcje w kierunku zewnętrznej krawędzi torby. Uszczelnij torbę i umieść w kuchence mikrofalowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MikrofalówkaMikrofalówka
3
Gotuj na wysokim poziomie przez 3-1 / 2 minuty przez 1/2 cala. grube filety. W razie potrzeby Kontynuuj podgrzewanie w kuchence mikrofalowej w 30-sekundowych odstępach, aż filety łatwo się łuszczą widelcem.
4
Odstawić na 1 minutę przed użyciem. Ostrożnie otwórz torbę. Użyj łopatki, aby usunąć filety z torby.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
5
Nałóż sok z cytryny i masło na filety.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
MasłoMasło
6
Udekoruj filety natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać

Polecane wino: Pinot Noir, Pinot Grigio, Gruener Veltliner

Pinot Noir, Pinot Grigio i Gruener Veltliner to świetny wybór dla dorsza. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno jest wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Chrupiące białe wino, takie jak pinot grigio lub Grüner Veltliner, będzie pasować do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z jasnoczerwonym winem, takim jak pinot noir. Jednym z win, które można spróbować, jest Buena Vista Chateau Buena Vista Pinot Noir. Ma 4,9 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 39 dolarów.
Buena Vista Chateau Buena Vista Pinot Noir
Buena Vista Chateau Buena Vista Pinot Noir
Ten bogaty Pinot Noir otwiera się aromatami czerwonych owoców akcentowanymi porzeczkami i skórką pomarańczową. Smaki malin i wiśni sięgają aż po podniebienie i są uzupełnione nutami gorzkiej czekolady i jeżyny. Prezentując jasną kwasowość i średnią wagę, wykończenie jest długie i długotrwałe. 
TrudnośćŁatwy
Gotowe W10 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia10
Magazyn