Chili-Kminek Smażona Ryba

Chili-kminek Smażona ryba może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 4,77 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 532 kalorie, 54g białka, oraz 22g tłuszczu. Ten przepis służy 4. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka mielonego kminku, gałązek kolendry, grubej soli i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać mielony kminek, możesz śledzić to danie główne z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Kminek Smażony Na Patelni-Chile Crusted Fish, Smażona ryba marynowana w czosnku, occie, Oregano i kminku, oraz Chrupiące smażone brukselki z sosem rybnym Chili mamy.
Instrukcje
Filety rybne obficie posypać ze wszystkich stron grubą solą; odstawić na 30 minut. Ryby opłucz, aby usunąć sól i osuszyć ręcznikami papierowymi.
Umieść jajka i macę w oddzielnych dużych płytkich miseczkach.
Wymieszaj chili w proszku, kminek, czarny pieprz i 1/2 łyżeczki grubej soli w małej misce, aby wymieszać.
Ryby obficie posypać mieszanką chili w proszku. Zanurz rybę w jajkach, a następnie w mączce z macą, całkowicie pokrywając.
Przełożyć rybę na papier woskowany.
Rozgrzać 1/4 oleju szklanki w ciężkiej dużej patelni na średnim ogniu. Pracując partiami, smażyć ryby w jednej warstwie, aż po prostu nieprzezroczyste w środku i złocisty, dodając więcej oleju, jeśli to konieczne, około 5 minut na stronę.
Ryby przełożyć na ręczniki papierowe i osuszyć.
Dekoruj klinami cytryny i gałązkami kolendry.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Fish sprawdza się bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Santa Margherita Pinot Grigio. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 26 dolarów.
![Santa Margherita Pinot Grigio]()
Santa Margherita Pinot Grigio
Blada słomkowożółta. Czysty, rześki zapach z intensywnymi, ale eleganckimi nutami pigwy. Świeże, harmonijne owoce wyróżniają się lekką słodyczą o długim finiszu pełnym Delikatnego, pikantnego smaku.