Chili Homar
Chili homar jest bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Ten przepis służy 10 i kosztuje $1.77 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 17g białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 157 kalorii. To będzie hit w Twoim Super Bowl wydarzenie. Jest to niedrogie przepis dla fanów amerykańskiej kuchni. Ten przepis z jedzenia i wina ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Mieszanka baby bok choy, rosół z kurczaka, ząbki czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Wytarte na sucho żeberko z homarem Chili, Homar Dr. BBQ z masłem Chili-limonkowym, oraz Grillowany homar z kremowym Chili Vinaigrette dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym garnku z wrzącą wodą, gotować dziecko bok choy, aż będzie jasnozielony, o 1 minutę. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieś bok choy na dużą blachę do pieczenia i osusz papierowymi ręcznikami. Przykryć blachę folią.
Doprowadzić garnek wody z powrotem do wrzenia.
Dodaj homary i gotować, aż będą jaskrawoczerwone na całym, o 7 protokół.
Przenieś homary do innego dużego obramowanego blachy do pieczenia i lekko ostudzić. Przekręć ogony z ciał homara; złamać pazury i kostki i usunąć mięso. Za pomocą nożyczek przeciąć spód łusek ogona i usunąć mięso.
Usuń i odrzuć ciemne żyły jelitowe; pokrój ogony na 2-calowe kawałki. Ułóż mięso homara na blasze do pieczenia, przykryj zwilżonym ręcznikiem kuchennym, a następnie przykryj szczelnie folią.
Na średniej patelni podgrzać olej roślinny.
Dodać posiekany czosnek i gotować na umiarkowanie małym ogniu, aż złoty kolor, o 4 protokół.
Dodać bulion z kurczaka, ketchup i Sambal oelek i dusić na umiarkowanie wysokim ogniu przez 2 minuty.
Dodać jajko i gotować, często mieszając, aż w pełni włączone i sos jest zagęszczony, o 30 sekund.
SOS wyjąć z ognia i doprawić solą, a następnie przełożyć do miski.
Piec pokryte homara i baby bok choy przez około 7 protokół, lub do ogrzania przez. Mięso homara ułożyć na półmisku, ułożyć obok niego bok choy i udekorować paseczkami czerwonej papryki.
Podawać od razu z sosem chili.
Polecane wino: Chablis, Chardonnay
Homar można łączyć z Chablis i Chardonnay. Chablis jest idealny do homara, ale chardonny z innych regionów też na pewno trafi na miejsce. Jednym z win, które można spróbować jest Domaine Louis Michel et Fils Chablis (pół butelki). Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
![Domaine Louis Michel et Fils Chablis (pół butelki)]()
Domaine Louis Michel et Fils Chablis (pół butelki)
Ten Chablis ujawnia białe nuty owocowe, takie jak brzoskwinia, i ma trwałą strukturę mineralną. W ustach kamienne uczucie, które jest tak typowe dla Chablis, sprawia, że jest to okrągłe i czyste wino.Podawać między 53-57 ° F. To wino powinno być wietrzone lub dekantowane przed degustacją.