Chile - Limonka Nerkowca

Chile - Limonka Nerkowca
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur dania głównego, więc dać Chile - Limonka orzechy nerkowca spróbować. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 4 i kosztuje $3.15 za porcję. Jedna porcja zawiera 838 kalorii, 24g białka, oraz 69g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz mielone chili ancho, masło, liście limonki kaffir i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby wykorzystać surowe orzechy nerkowca można śledzić to danie główne z Tarta bananowa, kokosowa i nerkowca jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Chile - Limonka nerkowca, Orzechy Nerkowca Chili Lime, oraz Pilaw ryżowy z limonką i nerkowcami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 163°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Combine4 kubki surowe orzechy nerkowca, 15 driedchiles de árbol, 10 kaffir limeleaves (opcjonalnie) pokroić w plastry 1/4", 2 łyżki stopione niesolonebutter, 2 łyżki stołowe vegetableoil, 1 łyżka koszernej soli, and1 1/2 łyżeczki ziemi ancho chiles ina duża miska; wrzucić do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ancho Chili PepperAncho Chili Pepper
Sól KoszernaSól Koszerna
Surowe Orzechy NerkowcaSurowe Orzechy Nerkowca
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Mieszanka orzechów w równomiernej warstwie naduża blacha do pieczenia.Piecz, mieszając od czasu do czasu, dopóki ciasto jest równomiernie opiekane i smażone, około 20 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
4
Niech mieszaninę orzechów ostygnie całkowicie napodkład na stojaku z drutu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
5
Przenieść orzechy do dużej miski i wrzucić z 2 łyżkami drobno startej skórki z limonki, upewniając się, że równomiernie rozmieszaćspice i skórki. DO AHEAD: Canbe wykonane 2 dni do przodu. Magazyn szczelny w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drobno Starta Skórka Z LimonkiDrobno Starta Skórka Z Limonki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)

Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz

Cava, Grenache i Shiraz to moje najlepsze propozycje na Chili. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Jedno wino, którego można spróbować to Castellroig Cava Brut. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 15 dolarów.
Castellroig Cava Brut
Castellroig Cava Brut
Aromat białych kwiatów z nutami owoców pestkowych i lekkimi akcentami cytrusu na podniebieniu.Skład: 45% Xarel-lo, 30% Macabeo, 25% Parellada
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia27
Magazyn